Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Figuranten hopen op terugkeer Dokter Tinus' Martinus Elsenbosch ‘baalt’ dat het verhaal van dokter Tinus niet af is.
15sep

Figuranten hopen op terugkeer Dokter Tinus

WOUDRICHEM - Acteur Thom Hoffman, alias Dokter Tinus, zou graag nog steeds ‘een waardig afscheid’ willen van ‘zijn’ serie die zes seizoenen lang grotendeels werd opgenomen in Woudrichem. Die wens deelde hij eerder met “Televizier”. Dorpsdokter Martinus Elsenbosch verdween in 2017 abrupt van het scherm toen SBS besloot de stekker uit de populaire serie te trekken. En dat terwijl ‘het zevende seizoen al wel klaarlag’, vertelt Hoffman.

Ook RTL Boulevard maakt melding van de wens van Hoffman (63) die van 2012 tot en met 2017 de rol speelde van dorpsdokter Tinus uit Wourkem. De acteur is nog altijd niet te spreken over het einde van Dokter Tinus. Hij ‘baalt er flink van’ dat de serie zo abrupt gestopt is. Fans moeten weten hoe het verhaal afloopt, vindt hij. Deze wens uitte hij ook al in 2019 nadat SBS de serie beëindigde.

Schitterend einde
Hoffman speelt in het derde en laatste seizoen van de BNN/VARA-serie KLEM, binnenkort op de buis. De serie ‘heeft een schitterend einde waarvoor alles uit de kast is getrokken. Dokter Tinus zouden wij ook nog graag zo afronden. Een goede serie verdient een einde en dat heeft Tinus nooit gekregen.’
Het zou daarom prachtig zijn als televisiemakers én zenderbazen 'wakker zouden worden', vindt Hoffman. ‘De mooiste beloning zou zijn wanneer zij zeggen: “We geven Thom nog een zevende seizoen.” Dan ben ik daar ook weer tevreden over.’

Figuranten hoopvol
Dokter Tinus kende en kent ook een grote schare enthousiaste fans en figuranten. Velen van hen schoven gedurende zes seizoenen voor even of iets langer door het beeld.
Diverse figuranten zien de berichtgeving in de media als een ‘voorbode’ van terugkeer van de dorpsdokter. Menigeen staat in dat geval klaar om te figureren. Op Facebook maken zij daar melding van. De figuranten zijn realistisch en hoopvol: ‘Eén zwaluw, maakt nog een zomer’. Maar ook: ‘Waar rook is, is vuur.’

Keert Woudrichem terug op de buis? Verschijnt de vesting van Wourkem met Dokter Tinus in een film? De toekomst zal het uitwijzen.

(Foto boven titelbeeld - onder Fiction Valley: wrap up 2017 met figuratie)

Zie ook:
Over en uit Dokter Tinus keert niet terug naar Wourkem (vr, 26 jan 2018)
Figuranten steunen Thom Hoffman: 'Dokter Tinus op de buis!' (wo, 24 jan 2018)
SBS besluiteloos. Toekomst Dokter Tinus onzeker (di, 23 jan 2018)
Nieuw seizoen voor Dokter Tinus in 2018? (vr, 19 jan 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!