Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Het Woerkumse Foodfestival klinkt als een klok' Vanwege de Coronamaatregelen was ruimte voor 250 mensen.
07sep

Het Woerkumse Foodfestival klinkt als een klok

WOUDRICHEM - Natuurlijk was het even spannend. Wordt het eerste Foodfestival een succes? Komen er mensen op af of zou Corona bezoekers thuis houden? Het zouden zomaar vragen geweest kunnen zijn in de hoofden van de organisatie. Inmiddels kennen ze de antwoorden: het eerste Foodfestival kan de boek en als meer dan geslaagd. Sfeer, gezelligheid, muziek, een uitgebreid aanbod aan goed eten, prima weer, en - pak hem beet - 1.000 bezoekers... Allemaal prima. En Coronaproof.

Zondagmiddag (6-9) was de aanblik groots op 't Rond. Het alternatief voor de Woerkumse Week zag er goed uit. Mensen reageerden enthousiast: 'Het was goed geregeld.' Maar ook: 'Dit is voor herhaling vatbaar.'

Corona
De organiserende Stichting Woerkumse Week had ook de aanpak rond de Coronamaatregelen goed opgezet. Er was een registratie van gegevens, handgel, de muntbetaling ging per pin en er was ruimte voor 250 zitplaatsen. Was het bij de soeptruck te druk, dan riep de DJ dat om. Als het terrein vol was, werden weer mensen toegelaten zodra dat kon omdat bezoekers weggingen. De wachttijden bleven beperkt. Kortom, er was over het geheel goed nagedacht.

Het evenement met een tiental foodtrucks met drankjes, pannenkoeken, pizza, ijs, soep, vis en glutenvrije snoeperijen op een gezellig aangekleed plein, verliep in een goede sfeer en harmonie.

Opruimen
Maandag werd er door vele handen weer ogeruimd. Ook dat hoort erbij. Stichting Woerkumse Week laat weten: 'Gisteren was het al erg laat en donker, dus helaas konden we het terrein toen niet meer vegen. Dit zullen we vandaag gaan doen! Vele handjes maken licht weg, dus wilt u ons een handje helpen, wees welkom!'

(Foto's Lian Oomen voor WoudrichemNet)Deel dit bericht met je vrienden!