Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Toch onderhoud voor De Almgaard en d'Uylenborch' De realisatie van de brede school Almkerk wordt met zo’n drie jaar vertraagd.
18jul

Toch onderhoud voor De Almgaard en d'Uylenborch

ALMKERK - De bouw van de brede school in Almkerk is vertraagd. Bij de twee basisscholen worden
daarom nu toch het nodige onderhoud gepleegd. Bij d’ Uylenborch wordt onder andere de zonwering gerepareerd en het schoolplein aangepakt. De Almgaard krijgt tijdelijk extra lokalen en is de vloer van de toiletten een van de dingen die aangepakt worden.

In maart 2020 besloot het college dat verplaatsing van het tennispark in Almkerk niet verantwoord is. Om die reden wordt een onderzoek gestart naar een nieuwe locatie voor de Brede school Almkerk. Dit betekent dat de realisatie van de brede school Almkerk met zo’n drie jaar vertraagd wordt.

Stijging leerlingaantal
De twee betrokken basisscholen lopen door de vertraging van de realisatie van de brede school tegen een aantal onderhoudszaken aan. Onderhoud dat zonder vertraging niet meer opgepakt had hoeven worden, maar nu wel uitgevoerd moet worden. Daarnaast is, als gevolg van de stijging van het aantal leerlingen, (tijdelijke) uitbreiding van het aantal lokalen van basisschool De Almgaard noodzakelijk.

De totale kosten voor het plaatsen van de units en de uitvoering van het voorgestelde onderhoud bedragen 160.000 euro.

(Foto Mediaplein AltenaNet - alle rechten voorbehouden)

Zie ook:
Altena onderzoekt twee locaties voor brede school Almkerk (wo, 3 jun 2020)
College: 'Geen verplaatsing tennisvereniging, nieuwe locatie brede school' (vr, 20 mrt 2020)
Zorgen om bouw Brede School en verplaatsing L.T.V. Almkerk (wo, 12 feb 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!