Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Pomp heeft zomerprogramma voor thuisblijvers' Vanwege Corona blijven veel jongeren thuis of gaan korter op vakantie.
17jul

De Pomp heeft zomerprogramma voor thuisblijvers

ALMKERK - Jongerencentrum ‘De Pomp’ komt deze zomer met een extra activiteitenaanbod voor jongeren die deze zomer thuisblijven. Elke zaterdagavond opent het jongerencentrum in Almkerk haar deuren met wekelijks een nieuwe zomerse activiteit.

Op het programma staat onder andere een 0,0% cocktailparty, filmavond met tapas, nerfgames en aankomende zaterdag 25 juli organiseert de jongerensoos een heus ‘watergames event’ in zwembad Werkina in Werkendam.

“Vanwege de coronacrisis blijven veel jongeren thuis of gaan korter op vakantie. Als jongerencentrum vinden wij het belangrijk om juist in deze periode open te blijven om zo contact te houden met jongeren en bij te dragen aan een mooie en ontspannen zomervakantie!”  aldus Pompmedewerkers Luuk Verhagen en Bart Schutte.

Watergames
De Watergames aankomende zaterdag 25 juli beginnen om 19.15 uur. 'We vertrekken om 18.45 bij jongerencentrum ‘De Pomp’. Kosten zijn € 2,- p.p. (inclusief entree voor het zwembad en een drankje). Jongeren die het makkelijker vinden om direct naar het Werkina te komen, zijn daar welkom vanaf 19.00 uur.'

Dat de Watergames plaatsvinden in zwembad Werkina is eigenlijk spontaan ontstaan. Jongerenwerker Mathijs Vos: “We waren aan het brainstormen over de invulling van deze activiteit en al snel ontstond de gedachte dat het super tof zou zijn om dit in het zwembad te organiseren. Direct hebben we André Besselink van zwembad Werkina een berichtje gestuurd of er misschien een mogelijkheid was om dit te realiseren, heel snel hadden we groen licht! Het enthousiasme vanuit het Werkina is echt fantastisch; er werd direct meegedacht over de mogelijkheden en leuke activiteiten op en langs het water. Ook zijn er duidelijke afspraken gemaakt rondom alle coronarichtlijnen.'

Nakletsen
Na afloop van de watergames (om 21.15 uur) kunnen de jongeren als ze willen nog even nakletsen en gamen in ‘De Pomp’ die open blijft tot ongeveer middernacht.

De activiteiten van jongerencentrum ‘De Pomp’ zijn bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar. Iedereen is van harte welkom. 'Deze zomer nodigen we ook alvast alle jongeren uit die na de zomer naar de middelbare school gaan.'Deel dit bericht met je vrienden!