Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderen bs Oudendijk het huis uitgezet '
16jul

Kinderen bs Oudendijk het huis uitgezet

OUDENDIJK - De groepers 8 van basisschool Oudendijk hebben een probleem. Ze worden door hun ouders het huis uitgebonjourd. Het Coronavirus blijkt de boosdoener: ‘Ga maar naar school. Je bent lang genoeg thuis geweest.’ Maar ook: ‘Opdonderen, ik wil je niet meer zien !’ Stevige taal, maar wat nu? De kids hebben een serieus probleem ... Het werd het ingrediënt voor een bijzondere film.

Eén van de ouders, Chris Poldervaart, tekende voor de regie bij het maken van de film ‘De Overname’. In de movie, die bijna een uur duurt, spelen 17 kinderen van groep 8 de sterren van de hemel in een leuk 'bijna waargebeurd verhaal'. Aanvankelijk aangeslagen door de actie van hun ouders, bedenken ze op het schoolplein samen een plan. De suggestie om naar China te gaan, haalt het niet. Wel het idee om de school over te nemen en een feestje te bouwen. En dat doen ze dan ook...

Première
De film met een stevige Hollywood-saus ging voor de ouders op 14 juli in première in Bioscoop Oudendijk, terwijl anderen konden meegenieten via livestream. De complete cast kwam eerder via de rode loper de bios binnen, waar ze groots werden onthaald.

'De Overname' is een productie van EightEntertainment, als eindproject van de groepers 8.

(Foto boven filmposter bs Oudendijk)Deel dit bericht met je vrienden!