Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA wil OV-race binnen de gemeente Altena' Inwoners, dorpsraden, OV-gebruikers, raadsleden, iedereen kan meedoen.
10jul

CDA wil OV-race binnen de gemeente Altena

ALTENA - Om meer gevoel te krijgen bij de problemen die reizigers met het Openbaar Vervoer ondervinden in de gemeente Altena, wil Otto van Breugel (CDA) een zogeheten "OV-race" organiseren, om zo te ervaren tegen welke obstakels reizigers aan kunnen lopen. Hij bracht dit idee in tijdens de bespreking van het onderwerp ‘ambitie van het openbaar vervoer in gemeente Altena’. Inwoners, dorpsraden, OV-gebruikers, raadsleden, iedereen kan meedoen.

Een Altena OV-race is een wedstrijd tussen OV-gebruikers die het openbaar vervoer in de gemeente Altena testen op bereikbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid. Welk team reist het snelst van A naar B en weer terug en voert de meegegeven opdrachten goed uit? Die ervaringen kunnen bijdragen aan goede, politieke besluiten.

Besluiten nemen
Of zoals Van Breugel het uitlegt: 'We moeten soms lastige besluiten nemen over faciliteiten waar de meeste raadsleden geen gebruik van maken. Dan is het altijd goed om zelf ook te ervaren waar je onderweg allemaal tegenaan loopt. Iets wat je niet weet, moet je onderzoeken is mijn motto'

Op bais van "de race" kan op een ludieke manier de inrichting van het OV gemonitord worden. 'Wat gaat goed en waar kan het beter. Iets vinden van het OV kan niet zonder zelf aan het OV deel te nemen', stelt Van Breugel nogmaals. Collegaraadsleden reageerden al op zijn suggestie en doen graag mee aan de OV-race.

Wanneer en hoe een en ander gaat plaatsvinden, is nog niet duidelijk.Deel dit bericht met je vrienden!