Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Horrorkruispunt verdwijnt, N322 twee weken dicht' 13 juli – 6 september verkeershinder door aanleg rotonde en onderhoud Wilhelminasluis
08jul

Horrorkruispunt verdwijnt, N322 twee weken dicht

ANDEL - Op 13 juli wordt door de provincie Noord-Brabant en de gemeente Altena gestart met de aanleg van een rotonde op de N322 ter hoogte van de Hoge Maasdijk in Andel en de Maasdijk in Giessen. Het zogenaamde 'horror-kruispunt' wordt aangepast om de verkeersveiligheid aldaar te vergroten. Ook krijgt een deel van de Hoge Maasdijk in Andel een nieuwe laag asfalt. Om extra overlast te beperken vallen deze werkzaamheden zoveel mogelijk samen met werkzaamheden die Rijkswaterstaat uitvoert aan de Wilhelminasluis in Andel. De N322 blijft hierdoor 2 weken dicht van 24 augustus tot en met 6 september.

De feiten op een rijtje:

Afsluiting deel Hoge Maasdijk Andel en deel Maasdijk Giessen
Van 13 juli tot en met 23 augustus is de Hoge Maasdijk vanaf het kruispunt met de N322 tot de afslag naar de Huiswerf afgesloten. Ook is de Maasdijk in Giessen vanaf het kruispunt met de N322 tot de afslag naar de Randweg afgesloten. Er wordt in deze tijd gewerkt aan de aansluitingen van de nieuwe rotonde naar de gemeentelijke wegen. Doorgaand verkeer over de N322 kan tijdens deze periode gebruik blijven maken van deze weg.

Afsluiting N322 tussen Giessen en Wilhelminasluis
Aansluitend wordt de rotonde verder aangelegd. Tussen 24 augustus tot en met 29 augustus. Naast het deel Hoge Maasdijk in Andel en Maasdijk in Giessen is de N322 vanaf de huidige rotonde bij Giessen tot en met de Wilhelminasluis in deze periode afgesloten. Gelijktijdig met de aanleg van de rotonde voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de Wilhelminasluis tot en met 6 september. Er wordt door Rijkswaterstaat een omleiding ingesteld. Het openbaar vervoer, fietsers en hulpdiensten kunnen in deze periode de sluis over via de parallelrijbaan.

Aanpassing busroutes
Van 13 juli tot en met 29 augustus vervallen in overleg met de dorpsraad van Andel en Arriva de bushaltes in Andel. Hierdoor hoeven bussen geen alternatieve route door Andel te rijden en wordt overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt. Er is een tijdelijke bushalte bij voetbalclub Sparta ’30 voor alle lijnen die nu door Andel rijden. De bussen gebruiken het parkeerterrein om terug te keren naar hun route over de Parallelweg richting Giessen of de Middenweg richting Veen.

(Archieffoto wegwerkzaamheden ter illustratie.)

Zie ook:
Rotonde horrorkruispunt N322 versneld aangelegd (ma, 30 mrt 2020)
Einde ‘horrorkruising’ Andel nabij (wo, 24 okt 2018)
Arriva dropt passagiers op (nu extra gevaarlijke) horror-kruispunt (do, 13 okt 2016)
Statenlid Van Vugt wil einde aan horrorkruising (za, 8 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!