Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem '15 medewerkers Snack Connection positief getest op corona  ' Er is een intensieve samenwerking met de GGD om verspreiding te voorkomen.
07jul

15 medewerkers Snack Connection positief getest op corona

GIESSEN - Op de vestiging van Snack Connection in Giessen zijn 15 medewerkers positief getest op corona. Het bedrijf heeft na de eerste positieve testen eind juni direct op dagelijkse basis nauw samengewerkt met de GGD West-Brabant. Eén medewerker is afgelopen zondag opgenomen in het ziekenhuis en wordt daar behandeld. Hij ligt niet op de intensive care. Veertien van de positief geteste medewerkers zijn met milde klachten in thuisquarantaine.

De oprichter van het bedrijf is begin april overleden aan corona. “Wij waren daardoor extra doordrongen van de ernst van de ziekte en bijzonder zorgvuldig in de maatregelen om medewerkers te beschermen tegen besmetting met corona”, vertelt algemeen directeur Eric Schut. “Je kunt desondanks toch niet voorkomen dat corona binnen je bedrijf komt en er collega’s besmet blijken te zijn. Wat we nu wel kunnen doen is ons maximaal inzetten om verdere verspreiding binnen het bedrijf te voorkomen.”

Samenwerking GGD
“Op het moment dat er medewerkers besmet zijn geraakt met corona, treedt er een nieuwe fase in”, zegt Schut. “Je loopt op dat moment achter de feiten aan, omdat je niet weet of het bij deze besmettingen za blijven of dat er met een incubatietijd meer medewerkers ziek zullen worden.”
Samen met de GGD zijn er voor deze fase nieuwe extra maatregelen genomen. “Alle inspanningen zijn er nu op gericht om de besmetting verder te voorkomen”, zegt Esther Lodder, arts van GGD West Brabant die het bedrijf adviseert en monitort.

Testen
“De maatregelen bij het bedrijf waren al maximaal, maar nu worden medewerkers bij de drie ingangen op huntemperatuur gecontroleerd en bevraagd op hun klachten. Daarnaast houden wij contact met de getroffen medewerkers.” Directeur Schut: “Bij de minste klacht wordt een medewerker naar huis gestuurd, getest. En pas bij een negatieve uitslag verwachten wij hem of haar weer op het werk.”

Snack Connection verwerkt en brandt verschillende noten voor consumptie. De getroffen medewerkers werken allen op de vestiging in Giessen. Er werken in totaal 80 mensen op deze locatie.Deel dit bericht met je vrienden!