donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Altena wil zwemvaardigheid vergroten

25 juni 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Een nog hogere zwemvaardigheid voor inwoners van Altena. Daar zet de gemeente vanaf 2021 op in. De gemeenteraad vroeg het college vorig jaar de zwemveiligheid in de gemeente te onderzoeken en te versterken.

Vergeleken met het landelijk gemiddelde doet Altena het goed als het gaat om het aantal kinderen dat hun zwemdiploma haalt. Toch kan het nog beter. Het nieuwe beleid is erop gericht zoveel mogelijk kinderen hun zwemdiploma te laten halen. Ook kinderen met een beperking willen we nadrukkelijk helpen levensreddende vaardigheden in het water te leren.

'Daarnaast willen we de zwemvaardigheid van statushouders en arbeidsmigranten verhogen', aldus de gemeente. 'Om deze doelen te halen, rollen we vanaf 2021 verschillende activiteiten uit. Zo gaan we schoolzwemmen aanbieden aan alle scholen in Altena. C-diploma’s gaan we gedeeltelijk vergoeden. We vergroten de bekendheid van zwemlessen voor kinderen met een beperking, en bevorderen zwemactiviteiten voor volwassenen met een beperking. Er komen speciale zwemlessen voor statushouders.'

Zwemvaardigheden voor iedereen
Wethouder Peter van der Ven: "Altena is omgeven door water, dus een goed zwembeleid is belangrijk. De drie oude gemeenten hadden verschillend beleid rond zwemmen. Ik ben blij dat we daar nu eenheid in hebben gebracht en in de hele gemeente een zo hoog mogelijke zwemveiligheid kunnen realiseren. Voor iedereen, ongeacht beperking of culturele achtergrond.”

Lees meer over:

schoolzwemmen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.