Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Autoverzekeraar ziet aantal schadeclaims dalen door corona'
18jun

Autoverzekeraar ziet aantal schadeclaims dalen door corona

Het coronavirus houdt Nederland al maanden in zijn greep. Ook autoverzekeraars merken hier de gevolgen van. Zo hebben zij het aantal schadeclaims flink zien dalen door de corona-maatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van een prijsvergelijkingswebsite in samenwerking met Panel Inzicht.

Veel minder claims
Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn veel mensen thuis aan het werk. Dat betekent dat er een stuk minder auto's op de weg zijn. In vergelijking met dezelfde periode in 2019 is het aantal verkeersongevallen zelfs met 50 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de politie en het Verbond van Verzekeraars en verkeersadviesbureau VIA. Volgens een woordvoerder van Voogd & Voogd Verzekeringen wordt er 25 procent minder autoschade gemeld ten opzichte van vorig jaar. De claims voor ruitschade daalden zelfs met de helft. Ook bij de andere verzekeringen, zoals woon- en aansprakelijkheidsverzekeringen, is er sprake van een daling van het aantal schadeclaims.

Onwetendheid over polis autoverzekering groot
Veel autobezitters zien deze periode als een goede gelegenheid om hun autoverzekering eens onder de loep te nemen. Er is namelijk sprake van een enorme stijging van zo’n 30 tot 40 procent van het aantal consumenten dat zich oriënteert op een andere, goedkope autoverzekering. Volgens de prijsvergelijkingswebsite heeft dat er vooral mee te maken dat ongeveer 50 procent van de consumenten niet zeker weet of hun autoverzekering bij hen past. Zo is de onwetendheid over de polis van de autoverzekering groot. Eén op de drie automobilisten weet bijvoorbeeld niet of zij een vrije keuze voor een garage hebben.

Vooral 50- tot 65-jarigen claimen vaak schade
Ongeveer twee derde van alle automobilisten in Nederland heeft wel eens schade gereden. Daarvan heeft 90 procent de schade geclaimd bij zijn of haar autoverzekeraar. Vooral senioren claimen vaak schade. En als zij schade claimen, dan zijn er vaak hoge bedragen mee gemoeid. Dat komt omdat oudere bestuurders vaak een duurdere auto rijden, omdat zij veelal een hoger inkomen hebben dan jongeren. Deze auto's zijn dan ook vaker allrisk verzekerd. Schadeclaims van meer dan €2.000 komen dan ook geregeld voor.

Welke dekking autoverzekering kiezen?
Een autoverzekering kan drie verschillende dekkingen hebben: WA, beperkt casco en allrisk (volledig casco). Een auto moet minimaal WA verzekerd zijn. Dat is een goedkope autoverzekering en dekt alleen de schade die de automobilist aanbrengt aan andere voertuigen. Als de bestuurder wil dat de schade aan zijn of haar eigen auto ook gedekt wordt, dan moet een duurdere verzekering gekozen worden, zoals een beperkt casco of een allrisk verzekering. Om de juiste dekking te kiezen, moet de consument goed kijken naar de leeftijd en waarde van de auto. Auto's jonger dan vijf jaar kunnen het beste allrisk verzekerd worden. Voor auto's tussen de vijf en de tien jaar is een beperkt casco de best passende autoverzekering. Als de auto ouder is dan tien jaar, dan is een WA-verzekering meestal voldoende. De vergoeding in geval van schade weegt namelijk niet op tegen de hoge premie van een allriskverzekering.Deel dit bericht met je vrienden!