Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Arsenaal in Vesting wordt pop-uprestaurant' Het tijdelijke restaurant werkt hoofdzakelijk met streekproducten.
14jun

Arsenaal in Vesting wordt pop-uprestaurant

WOUDRICHEM - Het leegstaande Arsenaal wordt ingericht als eetlokaal annex grand café. Binnen en buiten kunnen mensen lunchen, dineren en van koffie genieten. Het tijdelijke restaurant zal hoofdzakelijk werken met streekproducten. De pop-up zal gefaseerd starten. Vanaf komend weekend zijn gasten overdag welkom, in juli ook ‘s avonds.

Nu de stroom toeristen weer op gang komt en iedereen anderhalve meter afstand moet houden, heeft de vesting een tekort aan plekken om mensen wat te eten en te drinken te bieden. Tegelijkertijd staat door het vertrek van de Arjan van Dijkgroep de benedenverdieping van het Arsenaal leeg. De kans dat er zich in deze coronatijden een nieuwe exploitant aanbiedt, lijkt zeer klein.

Handen ineen
Vandaar dat de ondernemersvereniging Woudrichem en de verhuurder van de ruimte, het Visserijmuseum, de handen ineen hebben geslagen om met de gezamenlijke horeca in en rond de vesting een oplossing uit te werken voor ‘het toeristenprobleem’. Met twee terrassen (voor en achter) en binnen plek voor zestig personen, biedt het Arsenaal voldoende ruimte.

Na een brede en open selectie, bleken uiteindelijk Patrick de Rade (Kruiden en Jasmijn) en Jop Duyvendak (Schering en Inslag) bereid om een pop-up formule in het Arsenaal uit te werken.
Het bijzondere aan dit eetlokaal annex grand café is, dat er in hoofdzaak met producten uit de streek gewerkt gaat worden.

Streekproducten
In de middag is het team van Schering en Inslag aan zet met koffie, thee en lunchgerechten. De avonden worden door de medewerkers van Kruiden en Jasmijn ingevuld. Zij willen de gerechten
zoveel mogelijk op hout en houtskool bereiden. Hout geeft meer smaak aan een product.
Verder denken de uitbaters aan een podium voor muziek, theater, debat en discussie.

Komende week worden de puntjes op de i gezet. Het pop-uprestaurant is van dinsdag tot en met zondag open. Aan het eind van dit jaar volgt de evaluatie. (Tekst Poortaol)

(Foto Woudrichem,Net - alle rechten voorbehouden)Deel dit bericht met je vrienden!