Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brandresten terrein Villaforte binnenkort opgeruimd' Nog even en dan ziet dit plaatje er anders uit ...
02jun

Brandresten terrein Villaforte binnenkort opgeruimd

WOUDRICHEM - "Vóór de bouwvak zullen de brandresten aan de Hoge Maasdijk bij de oostelijke entree van de vesting, worden afgevoerd. Het heeft lang genoeg geduurd’’, aldus Martin Trower van Bouwlinie die samen met bouwbedrijf Tankens het plan heeft om honderd woningen te bouwen op die plek: Op 't Loev. Of dát mag, besluit de Raad van State later dit jaar.

Op 25 februari 2019 legde een brand het leegstaande gebouw van Villaforte aan de Hoge Maasdijk in de as. Bluswagens konden niet voorkomen dat zowel het kantoorgebouw aan de voorzijde als de loods erachter in vlammen opging. De eigenaren van het perceel lieten de puinhoop liggen en plaatsten er een hek omheen in de hoop dat de Raad van State snel zou beslissen over het doorgaan van de bouw van de nieuwe woonwijk Op ‘t Loev op die plek.

Inmiddels is het vijftien maanden verder in de tijd en ligt de troep er nog steeds. Maar niet lang meer. “We begrijpen dat men het storend vindt’’, zegt Trower, die net een overeenkomst heeft gesloten om de boel te laten opruimen. Niet dat hij er veel klachten over heeft gekregen, “nog geen drie telefoontjes. Als de telefoon gaat over Op ’t Loev zijn het meestal mensen die belangstelling hebben voor een woning op die plek."

Interesse
Volgens Trower hebben ruim vijfhonderd mensen interesse voor in totaal honderd woningen. Als het aan de gemeente Altena ligt, gaat de bouw door maar volgens de provincie Noord-Brabant is het plan in strijd met de bescherming van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die is voorgedragen als Unesco Werelderfgoed. De provincie heeft daarom bezwaar aangetekend, evenals de stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk en molen Nooit Gedagt. Wanneer de zaak bij de Raad van State wordt behandeld, is nog niet bekend.

Achterstand
Een woordvoerster laat desgevraagd weten dat de zaak de komende zes weken niet op de agenda staat. Vanwege het coronavirus heeft de Raad een achterstand opgelopen die nu met extra lange zittingsdagen wordt ingelopen. Ze verwacht dat Op ’t Loev in september of oktober aan de beurt zal zijn. Tijdens de zitting kunnen de diverse partijen hun bezwaren toelichten en kunnen de rechters vragen stellen. Na zes of twaalf weken, doen ze uitspraak. Bij een positief besluit zullen de woningen volgens Trower binnen een half jaar in de verkoop komen. "Omdat het bouwterrein buitendijks ligt, mag er alleen tussen 15 april en 15 oktober een schop in de grond. Als de grondwerkzaamheden eenmaal zijn afgerond, kan er ook in herfst en winter worden gebouwd." (tekst Vestingkrant Poortaol)

(Foto WoudrichemNet - alle rechten voorbehouden)

Zie ook:
Stichting ROHM verbluft over intrekken bezwaren op bouwplannen Op 't Loev (do, 27 feb 2020)
Woningbouw Op 't Loev kan voor de gemeente weer van start (ma, 24 feb 2020)
Stichting ROHM geeft factsheet uit rond bouwplannen Op 't Loev (do, 19 sep 2019)
Project Op 't Loev wacht nog steeds op zittingsdatum (za, 20 jul 2019)
Uitvoering plannen Op 't Loev lopen vertraging op - update - (vr, 12 apr 2019)
Politie verhoort vijf jongens inzake brandstichting Villaforte (vr, 15 mrt 2019)
CDA Altena: 'Waarom liep het blussen bij Villaforte vertraging op? (ma, 4 mrt 2019)
Politie houdt rekening met brandstichting Villaforte (di, 26 feb 2019)
Hevige brand Villaforte veroorzaakt stank en rookoverlast - UPDATE (ma, 25 feb 2019)
Vaststelling bestemmingsplan Op ‘t Loev loopt vertraging op (vr, 8 feb 2019)
Tegenstanders bouwplannen Op 't Loev 'laat wakker' (ma, 13 aug 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!