Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Archief Gereformeerde Kerk Woudrichem en Sleeuwijk geïnventariseerd' Afscheid in Sleeuwijk van Ds. Vergunst Gereformeerde Gemeente Veen.
29mei

Archief Gereformeerde Kerk Woudrichem en Sleeuwijk geïnventariseerd

WOUDRICHEM / SLEEUWIJK -  Sinds kort is het archief van de Gereformeerde Kerk van Woudrichem en Sleeuwijk volledig toegankelijk gemaakt. De beschrijvingen van de archiefstukken van de kerk over de periode vanaf het ontstaan in 1842 tot 2019 zijn nu te doorzoeken via de website van Streekarchief Langstraat Heusden Altena.

Het is een zeer uitgebreid archief waarin zich onder andere de notulen van de kerkenraadsvergaderingen vanaf 1851 bevinden. In deze notulen is allerlei informatie te vinden over de activiteiten van de Gereformeerde Kerk Sleeuwijk en Woudrichem, zoals de bouw van de Ontmoetingskerk in 1968 en het verenigingsleven verbonden aan de kerk, waar vooral voor de jeugd interessante initiatieven werden genomen.

De inventaris van het archief is HIER te vinden.

Bij de foto: Afscheid van Ds. Vergunst van de Gereformeerde Gemeente te Veen. De dienst werd gehouden in de Gereformeerde kerk te Sleeuwijk in 1980.

(Foto Beeldbank SALHA, aal02137)Deel dit bericht met je vrienden!