Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Horeca worstelt met de 1,5 meter' 'Gasten komen voor de gezelligheid. Op 1.5 meter wordt dat lastig.'
28mei

Horeca worstelt met de 1,5 meter

WOUDRICHEM - Als alles meezit, mag ook de Woerkumse horeca per 1 juni onder strikte voorwaarden weer open. Voor de één een haalbare kaart voor de ander een grote uitdaging.

“Omdat het terras voor een groot deel op de openbare weg staat, is die anderhalve meter voor ons eigenlijk niet haalbaar”, zeggen Angèle en Wim Versteeg van ‘t Hoekske. “Onze vaste gasten komen bovendien voor de gezelligheid en dat valt niet mee met anderhalve meter afstand van elkaar.” Als ‘t Hoekske op 1 juni toch open gaat, zal dit ook door de huisbaas mogelijk zijn gemaakt want de oorspronkelijke pacht was niet op het nieuwe normaal gebaseerd.

Overleg
Frans van IJssalon Baks maakt zich ook zorgen. “Kijk, ijs afhalen en thuis opeten gaat goed, maar als straks de terrassen en restaurants weer opengaan, zal dat voor ons niet voordelig uitpakken. Binnen in de salon is niet veel plek en buiten zitten we op de openbare weg. Het zal vooral van de gemeente afhangen of we daar een oplossing voor kunnen vinden.”
Anette Veer heeft vorige week namens Horeca Altena overleg gehad met de gemeente. “Omdat het kabinet en Horeca Nederland de landelijke regels nog aan het uitwerken zijn, weten we pas volgende week hoe het precies moet. Tot die tijd weten we alleen de algemene richtlijnen.”

Spatschermen
Een telefoonrondje langs de verschillende restaurants maakt duidelijk dat die er allemaal klaar voor zijn. Spatschermen, tafeltjes op anderhalve meter afstand, intakegesprek en waarschijnlijk ook tijdblokken waarbinnen gegeten kan worden om daarna alles grondig te reinigen zodat de volgende gasten weer kunnen komen.

Baks maakt zich de meeste zorgen over de dagjesmensen die straks weer in grote getalen naar de vesting komen. “Met elkaar hebben we dan te weinig capaciteit om de bezoekersstroom op te vangen. Hoe dat moet gaan, weet ik ook niet.” (tekst Poortaol)

Gemeentelijke richtlijnen
Inmiddels zijn er vanuit de Koninklije Horeca Nederland (KHN) richtlijnen opgesteld voor de horecasector. Daarnaast heeft de gemeente Altena richtlijnen opgesteld voor de uitbreiding van de terrassen. 'Deze informatie is ook reeds gedeeld door de KHN afdeling Altena Biesbosch.'

Zie ook website gemeente Altena, onder Horeca.

(Foto WoudrichemNet - alle rechten voorbehouden)Deel dit bericht met je vrienden!