Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Loevestein bereidt zich voor op heropening' ‘Het bezoek moet bij de bezoekers een positief gevoel achterlaten.’
21mei

Loevestein bereidt zich voor op heropening

WOUDRICHEM - POEDEROIJEN: 1 juni is dé datum die het kabinet heeft afgegeven dat kastelen en musea hun deuren weer mogen openen. Directeur Ed Dumrese laat weten dat Loevestein zich met heel veel zin voorbereidt op de heropening van het kasteel en er naar streeft om ook daadwerkelijk op 1 juni open te gaan. “Op dit moment werken we aan verschillende maatregelen die voldoen aan het protocol van de Nederlandse Museumvereniging en het RIVM. Hoe graag we ook open willen, het belangrijkste is dat dit bezoek aangenaam én veilig is en bij de bezoekers een positief gevoel achterlaat.”

Tijdsblok
Spontaan Loevestein, of elk ander museum, bezoeken zit er voorlopig niet in. Iedereen, ook de Museumkaarthouder, moet voor elk museumbezoek van tevoren online een tijdsblok reserveren. Zo komen bezoekers zo gespreid mogelijk binnen. “Dat is slechts één van de 165 regels waaraan we moeten voldoen,” legt Dumrese uit. “Bij de kassa, in de vesting en het kasteel zullen eenrichtingsroutes komen.

Ook in Taveerne worden er aanpassingen gemaakt om de 1,5 meter te waarborgen. Binnen vervallen daarom wat zitplaatsen, maar gelukkig heeft Loevestein een prachtige vesting. Met extra picknickbanken en terrassen is het daar heerlijk toeven mét uitzicht op het kasteel. “Dat is iets wat we al op de agenda hadden staan, en nu door de corona versneld uitgevoerd wordt. En het groot onderhoud zal op 1 juni afgerond zijn, zodat het kasteel uit de steigers is en in volle glorie bewonderd kan worden.”Deel dit bericht met je vrienden!