Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Altena bereid om vluchtelingkinderen op te nemen' Altena ziet de noodzaak voor opvang als hoog.
14mei

Altena bereid om vluchtelingkinderen op te nemen

ALTENA - Het college B&W van Altena doet middels een brief het aanbod aan het kabinet om weeskinderen uit diverse vluchtelingenkampen in Griekenland op te vangen. 'Wanneer Altena gevraagd wordt ook enkele kinderen op te nemen, zijn wij hiertoe bereid.' Aldus het college.

Het college liet de gemeenteraad weten een brief te zullen sturen aan het kabinet en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol met daarin de meldiung dat de gemeente weeskinderen uit diverse vluchtelingenkampen in Griekenland wil opvangen. 'Als het kabinet dit besluit, is de gemeente bereid om deze weeskinderen op te nemen. Ze is overtuigd, in afstemming met de provincie Noord-Brabant, hen de opvang en de zorg te kunnen bieden waar deze kinderen recht op hebben.' Aldus de gemeentelijke brief.

Noodzaak
Altena ziet de noodzaak hiertoe als hoog omdat in verschillende Griekse vluchtelingenkampen het aantal kinderen dat hulp zoekt steeds verder stijgt. Deze kinderen komen uit verschillende landen en zijn zonder ouders of begeleiders. De reden waarom dat is, omvat diverse oorzaken. De brief vervolgt:' Door het coronavirus is de situatie in de kampen ‘onhoudbaarder geworden dan deze al was. Hulporganisaties moesten zich noodgedwongen terugtrekken en de vluchtelingen aan hun lot overlaten. De situatie is het meest schrijnend voor de duizenden kinderen die zonder hun ouders of hun familie moeten zien te overleven.'

Global Goals
Altena ais een zogenaamde Global Goals-gemeente. Door de 17 doelen te omarmen wil Altena zich inzetten om wereldwijde armoede en ongelijkheid uit te bannen, en een 'welvarend en vreedzaam bestaan voor iedereen' creeren. 'In dat licht is het college van mening dat Nederland als eerstewereldland er alles aan moet doen om gezond leven en welzijn te bevorderen bij alle mensen, met name kinderen. Het is onderdeel van onze beschaving om kinderen zonder vader en moeder op te vangen en voor hen op te komen. Vooral als ze zich bevinden in een niet vreedzame en onrechtvaardige samenleving.' Deel dit bericht met je vrienden!