zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Open brief burgemeester aan inwoners Altena

13 mei 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg stuurt een open brief aan alle inwoners van de gemeente Altens

"Dankzij uw inzet kunnen de corona-maatregelen stapje voor stapje versoepeld worden. We zijn er echter nog niet. We moeten volhouden en ons samen in blijven zetten om nieuwe besmettingen te voorkomen. Valt u dat zwaar? Weet dat er mensen zijn die u daarbij willen helpen."

Beste mensen,

Het coronavirus is nu al meer dan 10 weken in ons midden. Het houdt ons allemaal nog steeds in de greep. Gelukkig zijn er wel lichtpuntjes. De IC-bedden in de ziekenhuizen zijn minder bezet met corona-patiënten en het aantal besmettingen gaat heel voorzichtig naar beneden.

Dat is mooi en dat komt door u. DANK daarvoor.

Omdat de meesten van ons echt hun best doen om zich aan de richtlijnen te houden, krijgen we het virus langzaam onder controle. Maar het is nog heel kwetsbaar. Als we het leven van vroeger weer zouden oppakken, als we weer massaal naar buiten gaan, op bezoek gaan, gaan sporten, naar kantoor gaan, dan zijn we weer in een heel snel tempo terug bij af. Dan stijgen de overlijdenscijfers en liggen de bedden in onze ziekenhuizen weer vol.

Dus beste mensen, geniet van de kleine stapjes die we kunnen zetten en houd je aan de richtlijnen!

Corona blijft zeker ook de komende maanden invloed uitoefenen op ons dagelijks leven.

Dat dat niet voor iedereen zo makkelijk is, begrijp ik heel goed
En dan denk ik niet alleen aan de ondernemers en zzp’ers die het zwaar hebben en ook even niet aan de patiënten, thuis of in de ziekenhuizen.

Nee dan denk ik aan u
U, die veel thuis bent, maar dat heel erg lastig vindt. Misschien heeft u het moeilijk omdat u (te) veel alleen bent. U piekert wellicht, u maakt zich zorgen over de toekomst, of over de mensen die u nu niet kunt zien. Misschien kan uw mantelzorger niet komen en heeft u hulp nodig bij praktische zaken.

Weet dat er mensen zijn die u kunnen helpen. Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel één van de hulplijnen om te praten over uw angstige gevoelens.  U hoeft het niet alleen te doen.

Er zijn meer inwoners voor wie dit een moeilijke tijd is
Ook ouders/opvoeders kunnen het zwaar hebben. De basisschoolkinderen zijn weliswaar weer beperkt naar school, zij kunnen ook weer sporten, maar dat betekent niet dat eventuele vragen of problemen daarmee meteen zijn opgelost.
Pubers zijn een groot deel van de dag nog thuis, redt u dat nog, als opvoeder? In combinatie met uw eigen werk dat ook door moet gaan. Gelukkig kan de jeugd tot 18 jaar ook weer beperkt gaan sporten, maar dat betekent niet deze jongeren het makkelijk hebben. En daarmee hun ouders ook niet. Of wellicht heeft u een gehandicapt kind dat nu thuis is zonder dagbesteding of begeleiding, of dat in een instelling verblijft waar geen bezoek mag komen.

Ook voor u zijn er mensen en organisaties die u kunt bellen. Waarmee u uw zorgen kunt delen en die u mogelijk op weg kunnen helpen om op een fijnere manier om te gaan met uw zorgen. Blijf er niet alleen mee rondlopen en zoek hulp!

Maakt u zich zorgen om iemand anders?
Heeft u het idee dat iemand in uw omgeving zich niet redt en hulp nodig heeft? Maakt u zich zorgen over huiselijk geweld in uw omgeving, over mensen met psychische problemen, over mensen die onze taal nog niet goed spreken en daarom de richtlijnen niet goed begrijpen?

Bel en meld uw zorgen!

Naast landelijke diensten bestaan er in Altena ook verschillende lokale hulporganisaties met wie u uw zorgen kunt delen. Vindt u het lastig om alleen uit te zoeken bij wie u terecht kunt? Bij gemeente Altena wijzen medewerkers van OnS Altena u graag de weg naar degene die u het beste kan helpen.

U staat er niet alleen voor!"

Egbert Lichtenberg
Burgemeester

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.