woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Wethouder doet het licht aan

7 mei 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Wethouder Roland van Vugt en jongerenraadslid Carst Janszen zetten de verlichting van de fietsroute aan.

Maandag 11 mei om 16.00 uur wordt de openbare verlichting van een belangrijke fietsroute officieel in gebruik genomen. Het gaat om de route die veel door scholieren wordt gebruikt en door de jongerenraad going4altena was aangedragen. De verlichting is deze week aangelegd.

In verband met de coronamaatregelen niet het feestje zoals gepland, maar dat neemt niet weg dat de ingebruikname het toch een feestelijk moment is. Carst Janszen: ‘Met het tot een succes brengen van dit project, hebben we laten zien dat jongeren echt iets kunnen betekenen in de gemeente!’

Het verbeteren van de veiligheid van deze fietsroutes is een van de speerpunten van de jongerenraad. De gemeenteraad heeft hiervoor in 2019 een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld.

Knelpunten
Na een aanvullende enquête door de jongerenraad onder scholieren is het duidelijker geworden waar de hoogste knelpunten zijn. Op basis hiervan wordt een aantal belangrijke schoolroutes voorzien van openbare verlichting. Het gaat om de fietspaden langs de Parallelweg tussen Giessen en Andel, Woudrichemse- en Almkerkseweg, Veldweg, Jan Spieringweg en Ruigenhoekweg te verlichten. Er komt LED-verlichting die in de avond en in de nacht stapsgewijs gedimd wordt.

Zie ook:

Lees meer over:

Straatverlichting fietspaden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.