Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondanks Corona toch eindtoets voor groep 8 BSOudendijk' Eén leerling was voor de toets wél op school, vanwege een ouder met een cruciaal beroep.
16apr

Ondanks Corona toch eindtoets voor groep 8 BSOudendijk

OUDENDIJK - Het laatste jaar op de basisschool Oudendijk ziet er voor kinderen in groep 8 dit jaar heel anders uit dan verwacht. Veel van de eindrituelen van de basisschool, zoals het schoolkamp, de eindtoets en mogelijk ook hun afscheidsmusical zijn door het coronavirus in korte tijd van de agenda geveegd. Het afscheid van de basisschool dreigt voor veel kinderen dan ook bijna ongemerkt voorbij te gaan.

Carien van Till, directeur BSOudendijk, laat dat niet zomaar gebeuren. Voor het ritueel van de eindtoets vond ze in ieder geval vast een oplossing. Donderdag (16-4) zaten de groepers 8 om half 9 klaar voor de eindtoets. Weliswaar thuis, voor de computer, maar de meesten wel mét de traditionele kauwgum op tafel om de concentratie te bevorderen. 

De kinderen maakten een oefenversie van de zogeheten IEP-toets. “Omdat de toetsen dit jaar geschrapt zijn, is er geen eindtoets uitgegeven”, vertelt Carien van Till. “We kijken de toets samen met de kinderen na, er volgt geen officiële uitslag. Maar we willen de kinderen iets geven om op terug te kijken, zodat ook zij straks het gevoel hebben dat ze een bijzonder eindjaar hebben gehad.

Thuisschool 
Groep 7-8 van BSOudendijk krijgt meerdere malen per week online les. De leerkrachten geven uitleg en daarna gaan de kinderen thuis zelf aan de slag met rekenen, taal, nieuwsbegrip en projecten. Eventuele vragen kunnen ze op een digitaal prikbord plaatsen. Op die manier probeert de school niet alleen de ouders wat te ontlasten, maar houdt men ook een beetje contact met de kinderen. "Want we missen ze natuurlijk enorm!"

“Het online contact met de kinderen was even wennen, maar het is heel fijn”, aldus Van Till. “Je kijkt de kinderen weer even in de ogen. We hebben zelfs de pauzes in ere hersteld. Dan komen de bananen en appels op tafel en kletsen de kinderen samen gezellig over van alles.”Deel dit bericht met je vrienden!