Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boeken lenen bij de Afhaalbieb
 ' 'Boeken zorgen voor verrijking, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping.’
09apr

Boeken lenen bij de Afhaalbieb


WOUDRICHEM - ALTENA:

 Nu duidelijk is dat Bibliotheken de deuren voorlopig nog niet kunnen openen, startte Bibliotheek CultuurPuntAltena vrijdag (3-4) met de AfhaalBibliotheek.

Leden van Bibliotheek CultuurPuntAltena kunnen online of telefonisch een aanvraag plaatsen voor boeken, tijdschriften en dvd’s. De ‘bestelling’ wordt op het afgesproken tijdstip door de lener opgehaald bij de bibliotheekvestiging in Woudrichem. Bij het proces van inpakken van de bestelling en het afhalen daarvan worden de richtlijnen van het RIVM nauwkeurig gevolgd.

Collectie 
De boeken, tijdschriften en dvd’s die op De Werf in Woudrichem staan, kunnen geleend worden. Op de vraag waarom alleen die materialen antwoordt directeur Marian van der Wal: ‘In heel Nederland zijn de bibliotheken gesloten. Daardoor vindt ook geen transport met materialen tussen bibliotheken plaats. Onze collectie op De Werf is groot en divers. Op die manier hopen we voor elk wat wils op voorraad te hebben. We hebben natuurlijk ook nog de online Bibliotheek met een ruim aanbod aan 
e-books en luisterboeken.'

Ontspanning
Sinds kort kunnen ook niet leden van de bibliotheek een selectie e-books downloaden. Dat is een uitbreiding op onze dienstverlening. Niet leden hebben nu al toegang tot een scala aan gratis luisterboeken. Marian vervolgt: ‘Juist nu het sociale leven stil ligt en zoveel mensen noodgedwongen aan huis gekluisterd zijn, willen wij onze maatschappelijke betrokkenheid laten zien. Boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping.’

Meer informatie over de Afhaal Bibliotheek vind je op bibliotheekaltena.nl/afhaalbibliotheek.Deel dit bericht met je vrienden!