Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ook in Altena zijn Coronadoden te betreuren' Om privacyredenen worden geen verdere mededelingen gedaan.
31mrt

Ook in Altena zijn Coronadoden te betreuren

ALTENA - In de gemeente Altena heeft het Coronavirus inmiddels ook zijn slachtoffers geëist. Dat bleek uit de informatie die burgemeester Egbert Lichtenberg dinsdagavond (31-3) deelde tijdens de raadsvergadering. Het gaat om 'enkele inwoners' die zijn overleden ten gevolge van de besmetting.

Er worden om privacyoverwegingen door de gemeente Altena geen verdere mededelingen gedaan. 

Dinsdag paste de RIVM ook zijn informatievoorziening aan. Per vandaag communiceert de dienst het aantal mensen dat vanwege Coronabesmetting is opgenomen in het ziekenhuis. In Altena gaat het om 30,4 personen op 100.000 inwoners. Omgerekend zijn dat 17 patiënten.

Verlenging maatregelen
Het kabinet verlengde inmiddels de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus tot en met 28 april. Voor de scholen betekent dit dat ze tot en met de meivakantie gesloten blijven.
RIVM in een persbericht: 'Minister-president Rutte benadrukte, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe. Elke dag komen er inderdaad nog patiënten bij. Maar de snelle toename neemt af en dat is goed nieuws. Zonder de maatregelen zou het aantal patiënten naar verwachting veel harder stijgen.'
Premier Rutte gaf tijdens de persconferentie ook aan dat de komende weken duidelijk wordt hoe verlenging van de maatregelen bijdraagt aan het verder afvlakken van de stijging van het aantal nieuwe Coronapatiënten.Deel dit bericht met je vrienden!