Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rotonde horror-ruispunt N322 versneld aangelegd' Het gewraakte kruispunt nabij de Hoge Maasdijk.
30mrt

Rotonde horror-ruispunt N322 versneld aangelegd

ANDEL - De gemeente wil 'met voorrang' de provinciale rotonde N322/Hoge Maasdijk tussen Andel en Giessen realiseren om overlast voor weggebruikers te beperken. De gemeente wijkt hiertoe af van het gebruikelijke inkoop- en aanbestedingstraject.De aanleg wordt gestart medio augustus dit jaar.

Het zogenaamde horror-kruispunt stond al veel langer ter discussie. Reden dat in 2014 een reconstructie plaatsvond. Deze beoogde een veiliger oversteek, zodat fietsers in twee delen kunnen oversteken. In de praktijk bleek de gekozen oplossing niet tot een veiliger situatie te leiden, vond toenmalig Statenlid voor het CDA, Roland van Vugt in 2016.

CDA Altena sprak in oktober 2018: ‘We gaan ervan uit dat de rotonde in 2019 gerealiseerd kan worden. Voor alle weggebruikers, de fietsende scholieren in het bijzonder ,wordt de oversteek hierdoor een stuk veiliger. Dat is winst voor iedereen.’

Gelijktijdig
Rijkswaterstaat voert tussen half augustus en half september ook werkzaamheden uit aan de sluis bij Andel. Dat heeft gevolgen voor het wegverkeer. Tezelfdertijd worden dus ook bovengenoemde werkzaamheden verricht aan de nieuwe rotonde tussen Andel en Giessen. De gemeente laat weten het wenselijk te vinden 'voor alle betrokkenen, inclusief al het verkeer, dat deze twee werkzaamheden tegelijkertijd worden uitgevoerd.'

Welke aannemer aan de slag gaat, als onderdeel van een bouwteam, is nog niet helder. 

(Archieffoto CDA Altena)

Zie ook:
Einde ‘horrorkruising’ Andel nabij (wo, 24 okt 2018)
Arriva dropt passagiers op (nu extra gevaarlijke) horror-kruispunt (do, 13 okt 2016)
Statenlid Van Vugt wil einde aan horrorkruising (za, 8 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!