Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Google Business sluit ten onrechte winkels in Altena ‘tijdelijk’ en ‘permanent’' De verwerking van ‘gesloten’ winkels naar 'open' duurt een dag of drie.
28mrt

Google Business sluit ten onrechte winkels in Altena ‘tijdelijk’ en ‘permanent’

ALTENA  - VEEN: Een opmerkelijke actie van Google Business die om onduidelijke reden winkels online 'sluit' terwijl deze in werkelijkheid helemaal niet gesloten zijn. Dat ontdekte ondernemer Pieter Duijzer van boekwinkel 't Schrijvertje in Veen. Zijn winkel is volgens Google 'tijdelijk gesloten'.

Hij liet verbaasd weten van Google Business een e-mail gehad te hebben waarin werd gemeld dat zijn winkel 'tijdelijk gesloten' was. Duijzer: 'Google heeft veel winkels op 'gesloten' gezet. Een vreemde actie die je wel ongedaan kunt maken door het te melden, maar dat duurt een dag of drie, vier. Als inkoopgroep (van boekwinkels - red.) hebben we al een mailing naar onze leden gestuurd, vrijwel allemaal staan ze op 'tijdelijk gesloten'.'

Selectief
Duijzer dook er eens in en stelde vast dat Google wel vrij selectief is. 'Cigo Lucas in Wijk en Aalburg staat bijvoorbeeld wel op 'open' (tabak) evenals de supermarkten. Maar bloemisten, boekwinkels, cadeaushops etcetera staan op 'tijdelijk gesloten'. Zoals Juwelier van Zandwijk in Veen, maar ook Mikado bloemen in Wijk en Aalburg staat op tijdelijk gesloten.' Duijzer gaat verder: 'Elgo in Eethen staat op 'Permanent gesloten', de Schutskooi in Genderen staat te boek als 'Tijdelijk gesloten' enzovoorts.'

Actie
Duijzer tipte de redactie van Altena.Net met het verzoek dit fenomeen in bredere kring bekend te maken, zodat ondernemers zelf actie kunnen ondernemen als de info inderdaad onjuist is.

Via een Google Mijn Bedrijf-account krijgen ondernemers een bedrijfsvermelding binnen Google. Via een bedrijfsprofiel komen ze in contact met klanten op Google Zoeken en Google Maps. Het is dus een extra verkoopkanaal die nu alleen velen ten onrechte 'op slot' zet.

Bij de foto: voorbeeld van de afbeeldingen in Google Business: terwijl de winkels gewoon open zijn.Deel dit bericht met je vrienden!