Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Berenjacht breidt zich uit over heel Altena' De Limonade Brigade Werkendam en Berenjacht Altena slaan handen inéén.
28mrt

Berenjacht breidt zich uit over heel Altena

ALTENA - Waren in de verschillende dorpen de berenjacht al aan de gang, inmidels breidt de speurtocht zich uit ivet heel Altena. Met inachtneming van de 1,5 meter afstand. De Facebookpagina Berenjacht Altena coordineert het geheel. 26 maart ging de pagina de lucht in, zaterdag (28-3) hebben al ruim 500 mensen hebben zich aangemeld. De limonade Brigade Werkendam sloot zich inmiddels ook aan.

Mensen die mee willen doen, zetten een teddybeer of een andere knuffel voor het raam of op een andere zichtbare plek en geven via Berenjacht Altena hun adres door. Aan de hand van die informatie kunnen ouders voor hun kids een route door de buurt uitzetten die vervolgens 'op jacht' gaan. Via Facebook kunnen 'jagers' een afstreepkaart downloaden en uitprinten.

Limonade Brigade Werkendam 
De limonadebrigade Werkendam is opgezet voor moeders om elkaar wekelijks te ontmoeten met een kop thee of koffie en een professional in de zorg. Denk hierbij aan logopediste, tandarts of iemand van het consultatie bureau. Daphne de Haas van de LimonadeBrigade vertelt: 'Wij zagen gisteren het initiatief van de Berenjacht Altena en hebben gelijk in vergadering besloten om ons aan te sluiten bij de Berenjacht. De beren verschijnen in de hele regio voor de ramen. Erg leuk om zoveel positiviteit te zien en te horen'.

'Zo leuk om in deze moeilijke tijd positief te blijven en de Berenjacht Altena helpt daar enorm bij. Wij willen de mensen in Altena vragen om een beer in te leveren en dan gaan wij ze bezorgen bij de vele verpleeg- en zorgcentra in de regio.'

Contact
'Voor deze actie zoeken wij komende week contact met mensen die daar aan mee willen helpen. Hoe en wat we gaan doen gaan we eerst even goed regelen, maar mochten er mensen zijn die deze actie willen ondersteunen door bijvoorbeeld een inleverpunt te willen zijn dan zijn ze hartelijk welkom om alvast een berichtje te sturen via de facebookpagina van de 'LimonadeBrigade Werkendam'.

Zie ook:
Meeuwen gaat op berenjacht (do, 26 mrt 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!