Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VVD Altena wil verlichting lastendruk voor ondernemers' Geen afstel, wel uitstel van belastingbetalingen.
24mrt

VVD Altena wil verlichting lastendruk voor ondernemers

ALTENA - VVD Altena, stelde bij monde van Robert van Dijk een aanta vragen aan het college over mogelijkheden om ondernemers in deze Coronacrisistijd te ontlasten door het uitstellen van lokale belastingen.

De ondernemers in de gemeente Altena worden economisch hard geraakt door de ingrijpende, maar noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen, meent de partij. 'Door het kabinet zijn er inmiddels landelijke maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen.'

Uitstel
De VVD-fractie is van mening dat on Altena ook lokaal waar mogelijk ondernemers in deze
overmachtssituatie ondersteunt moeten worden. Robert van Dijk: 'We zien hier vooral mogelijkheden met betrekking tot de gemeentelijke belastingen. Ondernemers hebben door de Corona-maatregelen aanzienlijk minder tot geen inkomsten. Daardoor hebben ze nu vooral problemen met hun liquiditeit. Het zou enorm helpen als ondernemers vanuit de gemeente uitstel krijgen van betaling van deze lokale belastingen.' In dezelfde lijn krijgen ondernemers bij de belastingdienst overigens uitstel van BTW en andere belastingen.

Vragen
VVD Altena wil van het college weten of zij het eens zijn dat lokale ondernemers steun verdienen
bij het opvangen van de negatieve effecten van de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het Coronavirus. 'Bent u het met ons eens dat de ondernemers door de maatregelen getroffen worden in hun inkomsten en er daardoor een acuut liquiditeitsprobleem ontstaat?'
Vooral interessant is de vraag ntuurlijk of het college bereid is om op dit gebied enige verlichting te brengen door zoveel als mogelijk uitstel te verlenen voor de betaling van de gemeentelijke belastingen.

Op welke termijn de bestuurders deze verlichting kunnen geven zla blijken uit de beantwoording van de vragen.Deel dit bericht met je vrienden!