Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BS Oudendijk bouwt mezenkasten tegen eikenprocessierups' Natuurinclusief Altena heeft de mezenkasten opgehangen.
23mrt

BS Oudendijk bouwt mezenkasten tegen eikenprocessierups

OUDENDIJK - Groep 7/8 van Basisschool (BS) Oudendijk heeft, nog voor de scholen dichtgingen, gewerkt aan het maken van mezenkasten. Er werd gezaagd, getimmerd en versierd. Vrijdag (20-3)  werden ze opgehangen door Natuurinclusief Altena in het eerste Steegje in Oudendijk.

In de zomer van 2019 zorgde de eikenprocessierups in het hele land voor veel overlast. Natuurinclusief Altena (werkgroep Altenatuur) hing daarom onder andere in Sleeuwijk veel nestkasten op. Dit is een proef om te kijken of het bestrijden van de eikenprocessierups met vogels effectief is.

Oudendijk eikenprocessierupsvrij
In het dorpshuis OVO werd tijdens een van de bijeenkomsten van de gemeente geopperd dit ook in Oudendijk te proberen. Carien van Till, directeur van de basisschool en lid werkgroep Wonen&Voorzieningen, was meteen enthousiast. 'Dit is een leuk project voor school.' En dat was het ook. 'Nu is het wachten op de mezen, hopelijk houden ze van lekker veel rupsen.'

(Foto's BS Oudendijk)Deel dit bericht met je vrienden!