Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Huisarts positief getest op coronavirus' ‘Oplettend geweest met hygiene...’
23mrt

Huisarts positief getest op coronavirus

GIESSEN  - Piet Muilwijk, huisarts in Giessen/Rijswijk, laat openhartig weten positief getest te zijn op het COVID-19. 'Ik was wat koortsig, hoesterig en grieperig, bij de eerste klachten ben ik gestopt met werken.' Dat valt te lezen op de website van de huisartsenpraktijk waar hij werkzaam is.

 'Als Brabantse zorgverlener bestaat de mogelijkheid je op corona te laten testen. Dit heb ik gedaan en de test bleek afgelopen vrijdag positief. Dit is gemeld aan de GGD. Inmiddels ben ik weer duidelijk herstellend, maar nog niet de oude. Wanneer ik 24 uur klachtenvrij ben, mag ik weer werken als huisarts.' Dit is ook conform het voorschrift van de GGD.

De huisarts benadrukt dat hij de laatste drie dagen voordat hij ziek werd, 'eigenlijk bijna alleen telefonische patiëntencontacten had en veel aan organisatie deed'.

Tankpistool
Het is Muilwijk niet duidelijk waar hij het virus opgelopen zou kunnen hebben: 'Ik ben oplettend geweest met hygiëne. Het meest waarschijnlijk misschien toch bij het zelf tanken. Veel mensen pakken het tankpistool beet, dit wordt niet gereinigd.'

De huisarts verwacht volledig te herstellen met bijkomend voordeel. 'Ik ben dan minder besmettelijk en omdat ik het coronavirus al gehad heb, hoef ik minder voorzorgsmaatregelen te nemen als ik iemand met verdenking van het coronavirus moet onderzoeken.'

Richtlijnen
Hij vervolgt: 'Wat mij betreft blijkt dat je het dus ongemerkt makkelijk op loopt. Daarom zijn de huidige richtlijnen zo belangrijk, deze gelden des te meer bij contact met kwetsbaren en ouderen.'Deel dit bericht met je vrienden!