Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem '‘Aanstellen subsidioloog moet sneller’, meent CDA Altena' Door de slakkengang worden inkomsten gemist, stelt CDA Altena.
17mrt

‘Aanstellen subsidioloog moet sneller’, meent CDA Altena

ALMKERK - Een grote wens van het CDA is dat binnen de gemeente Altena een subsidioloog wordt aangesteld. Deze ambtenaar zet zich in voor het  binnenhalen van subsidies voor gemeentelijke projecten en kan tevens worden ingezet als adviseur voor het binnenhalen van subsidies voor verengingen, instellingen en stichtingen in de gemeente Altena.

Het gaat hier veelal om vele miljoenen euro’s die Europa, het Rijk en provincie beschikbaar hebben gesteld. Een subsidioloog is succesvol gebleken in een aantal andere gemeenten in Nederland en verdient zichzelf terug.

In 2019 kreeg CDA Altena van het college de toezegging dat er een subsidioloog zou worden aangesteld voor het jaar 2020. Raadslid Arie-Pieter Verdoorn, die schriftelijke vragen stelde, constateert dat het aanstellen veel te lang duurt. “Het gaat met een slakkengang. Hierdoor missen we extra inkomsten en dat is natuurlijk erg zonde”.

(Sport)verenigingen
Tijdens de diverse sportwerkbezoeken van het CDA, wordt er door verenigingen vaak gevraagd wat de mogelijkheden zijn voor het binnenhalen van subsidies. Veel verenigingen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Het aantrekken van een subsidioloog zou daarom alsnog zo spoedig mogelijk moeten worden uitgevoerd, aldus Verdoorn.Deel dit bericht met je vrienden!