Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Figuranten gezocht voor ‘Ervaar 100 jaar’ in Andel'
10mrt

Figuranten gezocht voor ‘Ervaar 100 jaar’ in Andel

ANDEL - Wasvrouwen, schillenboer, gasten bij een boeren bruiloft, straatschoffies, Nozems, hippies, punkers,  Sjonnie’s & Anita’s, hipsters en veel meer. Voor iedereen die wil, is er een passende rol weggelegd bij ‘Ervaar 100 jaar’! Dit evenement vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni van 17.00 tot 22.00 uur in verband met het 100-jarige jubileum van Oranjevereniging Juliana in Andel.

De Oranjevereniging laat weten: 'Vind je het leuk om te figureren, bespeel je een instrument, weet je een leuke act, wil je helpen met kleden en schminken, wil je op een andere manier je hulp aanbieden, neem contact met ons op. Aanmelden kan via figuranten100jaar@gmail.com.'

100 jaar
Tijdens het evenement worden bezoekers 'overrompeld' door hen letterlijk mee te nemen in de afgelopen 100 jaar. Wie de toegangspoort door is, ervaart de verschillende decennia met alle zintuigen.
Wat deden de mensen in de roaring twenties – waar speelden de kinderen mee in de 50-er jaren – welke drankjes werden er gedronken – welke muziek werd er geluisterd in de sixties – hoe zag een café eruit in de jaren 80 – hoe was het ook alweer om Europees Kampioen te zijn – rollerskaten, wanneer deden we dat ook alweer – tot wanneer zagen we paard en wagen – wanneer kwam de camping in opkomst enzovoorts.

Omgetoverd
OV Andel: 'Al deze iconische momenten beleef je tijdens dit evenement. De Schansstraat zal worden omgetoverd tot een authentieke en nostalgische dorpsstraat. Vol met lekkernijen, leuke activiteiten, bijzondere producten en ambachtslieden en jeugdculturen uit de afgelopen 100 jaar. Ook voor kinderen is er van alles te beleven.'

Zie ook Facebook-pagina “Ervaar 100 jaar”.Deel dit bericht met je vrienden!