Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VVD Altena wil actie rond verkeersoverlast Hoofdgraaf' Toch rijden er nog dagelijks bussen door de straat.
07mrt

VVD Altena wil actie rond verkeersoverlast Hoofdgraaf

ANDEL - De afgelopen 20 jaar is al veel tijd en geld besteed aan onderzoeken naar de verkeersoverlast bij ROC Prinsentuin en het Buitenhof in Andel. Toch ervaren de bewoners nog regelmatig parkeeroverlast en rijden er nog dagelijks bussen door de straat. Aldus VVD Altena.

De bewoners in de Hoofdgraaf ervaren dagelijks overlast van de bussen, die zich niet houden aan de geldende verkeersregels en afspraken die gemaakt zijn met de gemeente over de aanrijtijden (max. 15 minuten voor einde les) en over de aanrijroutes (niet door Andel).

Bij evenementen in ROC Prinsentuin en zalen en partycentrum ’t Buitenhof is het verkeersaanbod zo groot dat dit leidt tot onveilige situaties in de Hoofdgraaf, doordat auto’s geparkeerd worden aan beide kanten van de Hoofdgraaf. Er wordt geparkeerd op plaatsen waar een parkeer verbod geldt, voor inritten etcetera. VVD Altena: 'Handhaving of toezicht ontbreekt veelal, met alle gevolgen vandien.'

Busterminal
Vorig jarig is er door enkele inwoners van de Hoofdgraaf al gesproken over de problemen tijdens een Altenatafel. In de begroting is een bedrag van 850.000 euro opgenomen voor een permanente oplossing voor het aanrijden en parkeren van de bussen voor het Prinsentuin. En toen bleef het stil. 'Wij horen echter niets over de vorderingen van deze busterminal. Daarnaast maken wij ons zorgen over de situatie tot de realisatie van de terminal. Volgens ons zijn ook op de korte termijn acties noodzakelijk.'

Toezicht
De partij wil weten of het college inmiddels in gesprek is met Prinsentuin en Buitenhoff over de parkeeroverlast en de betrokken busmaatschappij over aanrijdtijden en aanrijdroutes. Ook wil de VVD weten of het college bereid is te investeren in de inzet van Boa’s en politie bij momenten van 'grote parkeerdrukte'.

(Archieffoto ter illustratie)

Zie ook:
Bewoners Hoofdgraaf bang voor ongelukken en schade door (vracht)verkeer (do, 19 sep 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!