Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'AltenaLokaal benieuwd wat gemeente doet tegen eikenprocessierups' 'Private initiatieven stimuleren en ondersteunen.'
05mrt

AltenaLokaal benieuwd wat gemeente doet tegen eikenprocessierups

ALTENA - Afgelopen jaren zorgde de eikenprocessierups in de zomermaanden in vrijwel overal in Nederland, waaronder ook de gemeente Altena, voor veel overlast. Er is tijd en dus geld gestoken in het bestrijden van de eikenprocessierups. AltenaLokaal vraagt zich af of met het nemen van preventieve maatregelen ‘besmetting’ van eikenbomen kan worden voorkomen en daarmee een veel effectievere manier van bestrijden vormt. De partij stelde inmiddels vragen hierover aan het college.

Uit diverse berichtgeving blijkt dat er meerdere manieren van het bestrijden van de eikenprocessierups mogelijk zijn, maar dat daarmee wel tijdig moet worden begonnen. AltenaLokaal wil dan ook weten welke (preventieve) maatregelen de gemeente Altena neetm of gaat nemen tegen de eikenprocessierups en waaneer dat dan gebeurt. 

Kosten
De partij wil ook graag private initiatieven stimuleren en eventueel (financieel) ondersteunen om
de te plegen acties zo goed mogelijk te laten verlopen. En dan is er de portemonnee. Men vraagt zich af of er op basis van ervaringen met de voorgaande jaren een inschatting van kosten te maken is voor de bestrijding van de eikenprocessierups. 

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!