Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kritische vragen VVD en ChristenUnie over pachtconstructie in Almkerk' De twee partijen spreken van een ‘miskoop’.
29feb

Kritische vragen VVD en ChristenUnie over pachtconstructie in Almkerk

ALTENA / ALMKERK: Vrijdag 28 februari hebben de twee fracties van de VVD en de ChristenUnie schriftelijke vragen ingediend bij het college over een pachtconstructie aan de Brugdam in Almkerk.

In haar zoektocht naar een goede locatie voor de verplaatsing van de tennisbanen in Almkerk heeft het college een stuk grond gepacht aan de Brugdam in Almkerk. Nu lijkt het echter dat deze grond niet gebruikt gaat worden voor de tennisbanen en zit de gemeente dus met een financiële strop van 100.000 euro. Voldoende reden voor beide fracties om het college hierover kritische vragen te stellen. Een van de vragen gaat in op de realisatie van de Brede School die geen vertraging mag oplopen door deze mogelijke “miskoop”.

Waarom
De twee partijen willen weten of deze informatie klopt. 'Waarom heeft het college gekozen voor deze pachtconstructie, als nog niet vast stond dat dit de plaats van de tennisvelden zou worden?' Maar ook: 'Is in de pachtconstructie een clausule ingebouwd waardoor we niet voor langere tijd gebonden zijn aan dit contract nu blijkt dat we deze grond niet nodig hebben?'

Dekking
VVD Altena en de ChristenUnie vragen zich ook af of in het contract de benodigde bestemmingswijziging is meegenomen. De gemeenteraad blijkt alleen geïnformeerd te zijn via een Raadsinformatiebrief, maar er is geen raadsbesluit genomen over dit bedrag. De twee partijen willen weten waarom en hoe het zit met de dekking van de genoemde ton. Tot slot maakt men zich zorgen of deze “miskoop” gevolgen heeft voor de realisatie van de Brede school.

Zie ook:
Zorgen om bouw Brede School en verplaatsing L.T.V. Almkerk (wo, 12 feb 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!