Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem ' Stichting ROHM verbluft over intrekken bezwaren op bouwplannen Op 't Loev' Plannen zijn te massaal en het stuk grond te klein, meent Stichting ROHM.
27feb

Stichting ROHM verbluft over intrekken bezwaren op bouwplannen Op 't Loev

WOUDRICHEM - De Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk (ROHM) is verbluft. 'Hoezo kan de provincie haar bezwaar tegen bouwplan Op 't Loev wel intrekken? Hoezo kan er nu ineens wel gebouwd worden? Wij hebben ook bezwaar aangetekend bij de Raad van State', vraagt men zich af bij monde van Jos Korthout. Een en ander na de recente reactie van de gemeente die meent dat de bouw nu wel kan beginnen op basis van eerdere plannen en besluiten van de voormalige gemeente Woudrichem.

Jos Korthout is één van de initiatiefnemers achter de stichting die nog steeds ernstige bezwaren heeft tegen de voorliggende bouwplannen. Korthout reageert: 'Bovendien zijn er nog meer bezwaarindieners bij de Raad van State. Nog steeds zijn wij in afwachting van de uitspraak van de Raad van State. Nog steeds hebben we geen verweerschrift van de gemeente gezien. Wij vinden het ongepast dat de gemeente als argument aanvoert dat er leegstand is in de gebouwen. Ze zijn grotendeels nog in gebruik. Het is nog ongepaster om te betogen dat er afgebrande resten liggen en er criminaliteit zou heersen. Dat staat compleet los van de bouwplannen. Criminaliteit moet sowieso bestreden worden! De verbrandingsresten had de eigenaar allang opgeruimd moeten hebben!'

Massaal
De Stichting meent dat er nog steeds sprake is van een massaal bouwplan met 100 woningen en bedrijvengebouw op een klein stukje grond. Veel te massaal, zo aan de voet van de historische vesting. Korthout vervolgt: 'Het klopt helemaal niet dat er ingepast wordt binnen het plan Waterkant Woudrichem. Het is nog steeds verstorend binnen de schootsvelden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die dit jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst moet komen. De zogenaamde zichtlijnen compenseren dit niet. Het is nog steeds onverantwoord om in het winterbed van de rivier te bouwen, zeker sinds de laatste alarmerende berichten over stijging van de zeespiegel en verwachte toename van de neerslag die allemaal deze kant op komt stromen.'

Verkeersveiligheid
Maar er is meer dat knelt. De schrijver stelt bovendien dat er nog steeds onvoldoende nagedacht is over verkeersveiligheid van vooral fietsers. 'Het is stuitend dat de gemeente nu stelt dat wanneer het bouwplan niet snel van start kan gaan, er opnieuw industrie gevestigd kan gaan worden en het gedurende vele jaren nooit meer mooi kan worden op deze plaats. Er wordt aan voorbij gegaan dat de gemeente in het verleden kansen heeft verspeeld om er wat moois van te maken en nu opnieuw weigert om in overleg te gaan met burgers en deskundigen om er alsnog iets moois van te maken en de zo noodzakelijke woningbouw elders te realiseren.' Aldus Jos Korthout namens Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk.

Columns
Jos Korthout schreef eerder over de kwestie die hem na aan het hart ligt: 

Zie ook:
Woningbouw Op 't Loev kan voor de gemeente weer van start (ma, 24 feb 2020)
Stichting ROHM geeft factsheet uit rond bouwplannen Op 't Loev (do, 19 sep 2019)
Project Op 't Loev wacht nog steeds op zittingsdatum (za, 20 jul 2019)
Uitvoering plannen Op 't Loev lopen vertraging op - update - (vr, 12 apr 2019)
Vaststelling bestemmingsplan Op ‘t Loev loopt vertraging op (vr, 8 feb 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!