Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jorien Buijs start theaterlessen in Altena' 'Mensen zeggen wel eens dat ik gek doe en ik vind dat een compliment.'
14feb

Jorien Buijs start theaterlessen in Altena

ALTENA - OUDENDIJK: Jorien Buijs uit Oudendijk is bezig met het opzetten van theaterklassen in de gemeente Altena. Voor jong en oud. Liefde voor het theater en het onderwijs liggen aan de basis van haar plan. Tijdens de theaterlessen gaan de deelnemers op in het spel en zoeken naar een manier om zichzelf te uiten. Het spelen van toneel is voor alle leeftijden. 'Een les theater spelen voelt dan ook als een speeltuin voor jong en oud', aldus een enthousiaste Jorien. Begin maart start zij in Nieuwendijk en Giessen.

Na tien jaar voor de klas te hebben gestaan (docent geschiedenis, aardrijkskunde, Nederlands en wiskunde) en twintig jaar zelf theater te hebben gespeeld, besloot Jorien deze twee liefdes te combineren en kinderen te leren wat het is om theater te spelen. 'Als ik toneel mag spelen, vergeet ik de sleur van de dag, voel ik me zeker en word ik enorm blij van alle emoties en situaties die ik op een veilige manier mag meemaken. Het leert mij iedere keer weer nieuwe manieren om om te gaan met de mooie en zware momenten van het leven.'

Het theaterdier kreeg zelf op haar dertiende voor het eerst echt theaterlessen bij Jeugdtheaterschool Zuid-Holland. Over die periode weet zij: 'Mijn tijd daar heeft mij geleerd dat ik creatief ben en mezelf mag uiten op een creatieve manier.' Sindsdien speelde zij bij verschillende theatergroepen zoals De Stuiter in Uitwijk en Generaal Pardon! (foto onder) in Woudrichem. 'Mijn beste vrienden heb ik bij deze mooie groepen opgedaan.'

Gek doen
Jorien zit op haar praatstoel: 'Mensen willen nog wel eens zeggen dat ik gek doe en ik vind dat een compliment. Met mijn theaterspellessen wil ik kinderen, jongeren en volwassenen laten voelen dat gek doen heerlijk is. Ik hoop iedereen te laten zien dat toneelspelen een veilige en mooie manier is om jezelf te uiten en jezelf zekerder te voelen in je lijf en geest. In een veilige omgeving leer je steeds meer te durven en je zult merken dat het lef wat je opdoet tijdens de theaterspellessen je helpt jezelf te durven zijn in je dagelijks leven. Al spelenderwijs leren we wat er bij theater komt kijken en ontwikkelen we onszelf zodat we, onder andere, zelfverzekerd voor een groep kunnen staan.'

Start
Vanaf maandag 2 maart en dinsdag 3 maart starten de Theaterspellessen voor jong en oud. Op maandag in De Jager in Giessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en op dinsdag in De Xinix in Nieuwendijk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, jongeren van 13 t/m 17 jaar en volwassenen. Voor meer informatie kunt u mailen naar jbspelprojecten@gmail.com.

Jorien wervend: 'Gun jij jezelf of je zoon of dochter een mooie ervaring? Wil jij meer jezelf durven zijn, lef durven tonen, gek durven zijn? Geef je dan op voor de theaterspellessen via jbspelprojecten@gmail.com.'

(Foto onder - In de spot: Jorien Buijs met Improtheatergroep Generaal Pardon!)Deel dit bericht met je vrienden!