Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Training ouderadviseurs leerzaam en gezellig' Er kwamen veel onderwerpen voorbij.
13feb 2020

Training ouderadviseurs leerzaam en gezellig

RIJSWIJK - Woensdag (12-2) werd, op initiatief van Trema Welzijn en Pro Seniore, een geslaagde deskundigheidsbevordering georganiseerd voor ouderen-adviseurs uit de gemeente Altena.

Naast gezellig, was de training vooral leerzaam. Onder leiding van Christa Barten kwamen veel onderwerpen voorbij. Als teambuilding werd de lunch samen genuttigd. Dat gebeurde allemaal in de Nijenburcht aan de Koperwiek in Rijswijk.

Facetten
Ouderenadviseurs van Trema Welzijn en Pro Seniore vervullen in de gemeente Altena een grote rol door ouderen (op eigen verzoek) bij te staan om veilig, zelfstandig en zo prettig mogelijk te blijven wonen. Hierbij kunnen alle facetten aan de orde komen die het welbevinden van ouderen meten. Hierbij gaat het dan om zaken als het dagelijks functioneren, het 'meedoen', de lichaamsfuncties, het mentaal welbevinden en meer. 

Luisterend oor
De ouderenadviseurs zijn speciaal opgeleide vrijwilligers. Zij gaan bij ouderen op bezoek en bespreken aan de hand van bovengenoemde facetten de wensen van zelfstandig wonende 75-plussers. De ouderenadviseurs bieden daarbij een luisterend oor en bekijken, samen met de ouderen, of en wat er moet gebeuren. Zo nodig verwijzen zij ouderen door naar de juiste organisatie of instantie.

(Foto Trema Welzijn)Deel dit bericht met je vrienden!