Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Generaal Pardon! speelt Funny Valentine' Maar wat als Valentijnsdag nou ook eens een theatraal succes zou worden…
30jan

Generaal Pardon! speelt Funny Valentine

WOUDRICHEM - GORINCHEM: Paus Gelasius riep in 496 14 februari uit tot dag van de heilige Valentijn. Volgens een legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidens soldaat, de vrouw een Christen. Valentijn vond liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer en huwde het stel. Al gauw kwamen meer paren met hetzelfde verzoek. Valentijn werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, in welk jaar het was, is onduidelijk. Voor het vonnis werd uitgevoerd, zag Valentijn nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen. "Van je Valentijn", stond erop.

Zomaar een legende die het ontstaan van Valentijnsdag zou kunnen verklaren. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren ’90, een groot commercieel succes geworden. Maar wat als het nou ook eens een theatraal succes zou worden…

Liefde centraal
Op de dag voor Valentijnsdag speelt een aantal spelers van improvisatietheatergroep Generaal Pardon! uit Woudrichem een voorstelling in theater ’t Pand in Gorinchem. Uiteraard zal de liefde centraal staan. De suggesties voor de scenes komen vanuit het publiek. De spelers gaan ter plaatse met de genoemde suggesties een aantal scenes spelen. Het publiek beloont mooie of grappige scenes door middel van het gooien van rozen. De scènes worden muzikaal begeleid door trainer en muzikant Jonathan Perquin.

Longform
Nieuw voor de spelers, en dus ook voor het publiek, is dat het een combinatie gaat worden van korte impro-games met de langere impro-vorm: longform. Er wordt een verhaal geschetst (naar aanleiding van de suggesties uit het publiek) dat de rode draad gaat vormen in de voorstelling, afgewisseld met de shortform games.
Hilariteit gegarandeerd, maar afhankelijk van suggesties en associaties van de spelers zijn er wellicht ook ontroerende, emotionele of serieuze scenes te zien. Niks is onmogelijk, niks is voorspelbaar. Want dat hoort bij improvisatie.

Spelers dit keer: Herman Borra, Michel de Bruin, Albert van Buuren, Lida Hagenaars, Wim Kruijk, Loes van Leeuwen, Eric Schopman, Jacky van der Vleuten.

Reserveren
Donderdag 13 februari om 20.00 uur bent u van harte welkom bij theater ’t Pand, Korenbeurs 3-5, 4201 XD in Gorinchem. Als u reserveert, bent u verzekerd van een plaatsje. Reserveren: www.yrrostheater.com en niet via het theater. Een kaartje kost 7 euro en kan betaald worden aan de deur.Deel dit bericht met je vrienden!