Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Marith wint voorleeswedstrijd gemeente Altena' Eigenlijk waren alle negen deelnemers winnaar ...
20jan

Marith wint voorleeswedstrijd gemeente Altena

ANDEL - Woensdagavond (15-1) namen negen deelnemers, van even zoveel basisscholen, het tegen elkaar op tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Marith de Fijter uit Andel won deze wedstrijd. Zij vertegenwoordigt gemeente Altena tijdens de regionale finales op 7 maart. Iedereen was kampioen van zijn of haar school. daarmee was iedeereen eigenlijk een winnaar. Samen streden de kids om de titel ‘Voorleeskampioen van Altena’ en de wisseltrofee van het Woerkums Literair Café.

Marith las voor uit ‘Juf Braaksel’ van Carry Slee. Een boek dat haar aansprak en dat konden de aanwezigen ook merken tijdens haar voordracht. De jury benoemde de juiste intonatie en het goede tempo van Marith. ‘Het maakte dat je meegezogen werd in het verhaal,’ aldus de jury.

Jury
De jury werd gevormd door Nolda Egberts (het Woerkums Literair Café), Janice Bakker (docente op het Altena College) en Mirjam Wolters (taal- en mediacoach de Bibliotheek CultuurPuntAltena). Schrijfster Lizzy van Pelt verzorgde de presentatie van die avond. 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en heeft als doel het leesplezier van leerlingen in groep 7 en 8 te bevorderen. De wedstrijd in gemeente Altena komt tot stand door samenwerking van het Woerkums Literair Café en de Bibliotheek CultuurPuntAltena. Deel dit bericht met je vrienden!