Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Escape room Slot Loevestein gaat dicht' 'We kijken uit naar de nieuwe plannen van Slot Loevestein.'
09jan

Escape room Slot Loevestein gaat dicht

WOUDRICHEM - Op 22 maart 2020 zal de escape room van Slot Loevestein sluiten. Het is tijd voor iets nieuws.

Ed Dumrese, directeur van Slot Loevestein: “Toen het nieuws naar buiten kwam dat een Escape Room binnen de muren van Slot Loevestein zou komen, ontstond in de Nederlandse media een ware hype. Dat is ook begrijpelijk, er is geen uniekere locatie voor een escape room dan een middeleeuws kasteel. Dit is ook nog de authentieke plaats van de meest beroemde ontsnapping uit een gevangenis uit de Nederlandse geschiedenis. Er kwamen veel extra bezoekers en dankzij de escape room hebben we ook een stuk van de belevenis en het erfgoed van Hugo de Groot mee kunnen geven.”

Joerie van Sister (Novitas Heritage - exploitant escape room) is blij een uniek project als dit te hebben mogen steunen. "Er was enorm veel aandacht voor de escape room, zeker toen deze net open was. We kijken uit naar de nieuwe plannen van Slot Loevestein.”

Datum
Door de escape room te sluiten, ontstaat ruimte voor nieuwe plannen en activiteiten. Dumrese: "De escape room heeft ons veel gebracht, waaronder een vervolgspel: ‘Loevestein Bezet!’. Hierin word je niet opgesloten, maar moet je juist proberen in te breken. Het is ook gebaseerd op historische feiten. Dit spel is met meer spelers (tot 48) te spelen dan de escape room en is op het moment erg populair. Dit spel zal dan ook zeker blijven.”

De escape room van Slot Loevestein kan nog tot 22 maart 2020 gespeeld worden. “De datum is niet zomaar gekozen. Dat is de ontsnappingsdatum van Hugo de Groot. Het is dan 399 jaar geleden dat hij ontsnapte uit het slot,” aldus Dumrese.

Op 22 maart wordt het nieuwe seizoen van Slot Loevestein geopend met een volle activiteitenagenda.

(Foto WoudrichemNet - alle rechten voorbehouden)

Zie ook:
Bestuurders ontsnappen uit Escape Loevestein (wo, 7 feb 2018)
Ontsnappen uit Slot Loevestein via een Escape Room. Het kan straks ... (di, 2 mei 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!