Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prachtig galaconcert door jubilerend KNS' Kunst Na Strijd kan tevreden terugkijken op een prachtig verjaardagsfeest.
04jan

Prachtig galaconcert door jubilerend KNS

WOUDRICHEM - Vrijdag (3-1) bestond Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd (KNS) op de kop af 100 jaar. Een eeuw muziek in Oudendijk en Woudrichem: reden voor een galaconcert dus.

In een overvol Rondeel werd het concert geopend met een werk dat speciaal voor Kunst Na Strijd werd gecomponeerd door Joop van Dijk. Maar er was meer. Kunst Na Strijd had ook twee solisten van wereldklasse in haar gelederen: Jeffrey Kant, solotrombonist bij WDR Sinfonieorchester te Keulen en Anneleen Schuitemaker, harpiste bij het Koninklijk Concertgebouw orkest te Amsterdam. Zij lieten horen dat deze instrumenten niet alleen afzonderlijk, maar ook samen prachtig klinken.

Kunst Na Strijd liet horen wat het waard is. Het werd een avond vol muzikale hoogtepunten. Enkele werken werden zonder solist uitgevoerd, waarbij het orkest uitstekend uit de verf kwam. Grande finale was het T-Bone Concerto, waarbij Anneleen Schuitemaker op harp in het orkest speelde.

Penning
Het concert werd afgesloten met een speech door voorzitter Martine in ’t Veld. Zij ontving van Jos Verbeeten van de Brabantse Muziekbond een vergulde penning met oorkonde en namens de gemeente Altena kreeg ze van wethouder Paula Jorritsma een cheque.

Na afloop was er champagne en konden de voetjes van de vloer tijdens het optreden van 'Later als je Big Band’ en werd tot in de kleine uurtjes nagepraat over de mooie aftrap van het jubileumjaar. Kunst Na Strijd kan tevreden terugkijken op een prachtig verjaardagsfeest.Deel dit bericht met je vrienden!