Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woerkumer Jos Korthout doet aangifte van vernieling' De afvalbak stond op de hoek Hoogstraat, Kerkstraat nabij de stadspomp.
02jan

Woerkumer Jos Korthout doet aangifte van vernieling

WOUDRICHEM - Woerkumer, vestingbewoner, stadsgids en ZwerfAfvalPakker (ZAPper) Jos Korthout is teleurgesteld over de vernieling van de afvalbak bij de stadspomp. Korthout doet aangifte.

Korthout laat de redactie weten: "Op de avond van 31 december om 20.00 uur besloot ik onze afvalbak veilig te stellen voor de jaarwisseling. Daartoe had ik de sleutels gekregen van de Vischafslag op het Waterbolwerk, waar ik hem binnen mocht zetten.

De afvalbak stond opgesteld op de hoek Hoogstraat, Kerkstraat nabij de stadspomp. Hij stond daar zeer strategisch, met het opschrift: ‘Vrienden van het Woerkums Strandje zijn supporter van schoon’.
Wij kregen de afvalbak cadeau als waardering voor onze niet aflatende inspanningen om de omgeving schoon te maken en te houden en waren er zeer trots op.

Helaas bleek ik al te laat te zijn. De afvalbak bleek eerder die dag al vernield te zijn. We zijn daar zeer teleurgesteld over.
Sinds dit voorjaar is de bak gedurende allerlei acties, steeds op andere strategische plaatsen opgesteld. Dat hadden we de komende tijd nog lang willen doen, want voorlopig lijken we nog lang niet klaar met onze ZAP-activiteiten.

We hopen op vervanging van deze dure afvalbak. Daarom doe ik er aangifte van bij de Politie Zeeland-West Brabant. Tevens meld ik deze vernieling bij de stichting Supporter van Schoon en bij de gemeente Altena, waarmee we altijd zo’n mooie samenwerking hebben."Deel dit bericht met je vrienden!