Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bijzonder Nieuwjaarsconcert in Martinuskerk' Er zijn nog kaarten ...
24dec 2019

Bijzonder Nieuwjaarsconcert in Martinuskerk

WOUDRICHEM - Fontys Hogeschool voor de Kunsten en de Lions van Heusden en Altena slaan de handen ineen voor een feestelijk nieuwjaarsconcert 2020. Studenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) en de Master of Music (beide opleidingen binnen Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in Tilburg verzorgen dit Nieuwjaarsconcert met aantrekkelijke muziek op zaterdag 11 januari in de Sint Martinuskerk te Woudrichem.

De Lionsclub Land van Heusden en Altena is druk bezig met de organisatie van het Nieuwjaarsconcert. Muziekstudenten van deze opleiding deden onlangs auditie voor een optreden tijdens het concert. Inmiddels hebben de Lions hun keuze gemaakt. Geen gemakkelijke, want de kwaliteit was zeer hoog. De beste vier treden op tijdens het Nieuwjaarsconcert, waar zij een optreden van twintig minuten verzorgen en strijden om de eerste, tweede, derde en vierde prijs. Het publiek bepaalt de volgorde van prijzen. Voor alle ensembles is een aanmoedigingsprijs beschikbaar variërend van 1200 euro voor de eerste tot 300 euro voor de nummer vier.

Programma
De volgende ensembles zijn op 11 januari te horen:

  • een duo tenorsaxofoon (Bruno Alonso) en orgel (Niels de Klerk), uitgevoerd op het kerkorgel van de St. Martinuskerk, een zelden gehoorde combinatie van beide instrumenten met werken van onder andere J.S. Bach,
  • een ensemble met fluit (Eduardo Gaspar Polo Baader), klarinet (Noelia Rodriguez) en  piano (María Luisa Parajo  Bullón) voert een mooi luister- en schouwspel uit met muziek Poulenc,
  • een duo zang (Markéta Palová) en gitaar (Johan Timmermans) voeren liederen van Giuliani,  Rodrigo, Culotti en Schubert uit,
  • tenslotte zijn er vier pianisten (Mikaroso Piano Ensemble) op twee vleugels met werken van onder andere Lavignac en  Stravinsky.

'Het belooft een bijzonder en afwisselend geheel te worden waar de luisteraar veel genoegen aan zal beleven', zo laat Lionsclub LvHeA weten.

Lionsclub
De Lionsclub is een charitatieve club waarin de leden vriendschappelijk samenwerken. Op vrijwillige basis worden initiatieven ontplooid voor een betere samenleving. Onder het motto ‘we serve’ dragen de Lions oplossingen aan voor problemen in de samenleving. Zo worden er onder andere activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor goede doelen. Het Nieuwjaarsconcert is hier een bekend voorbeeld van. Sinds 1998 zijn er al twintig concerten georganiseerd, allemaal in de sfeervolle St. Martinuskerk. Bekende namen als ‘Het Rosenberg Trio’, Carel Kraayenhof, Ernst Daniel Smid en Margriet Eshuijs hebben hier opgetreden.

Afterparty and more
Na het concert een AfterParty in de Teerkamer. De toegangskaarten kosten € 25

Voor verdere algemene vragen en reserveringen: Luuk de Boer, tel 06-53659501, e-mail lionsnieuwjaarconcert@gmail.com.

Voor vragen op muzikaal gebied: Chris van de Kuilen, tel 06 52329423, e-mail chrisvandekuilen@hotmail.comDeel dit bericht met je vrienden!