Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Groene container aan straat blijft in Altena gratis'
22nov

Groene container aan straat blijft in Altena gratis

ALTENA - De kogel is door de spreekwoordleijke kerk. Het ledigen van groene containers gaat geen geld kosten. Dat heeft de gemeenteraad besloten. 

Arno Bouman (CDA Altena) verwoorden het als volgt: 'Het groenafval van een prijskaartje voorzien is naar de samenleving moeilijk uit te leggen als we groene tuinen stimuleren.'

Over dit besluit zullen veel inwoners blij zijn, er was veel verzwet tegen de voorgenomen plannen de groen containers aan kosten te binden. Daar staat tegenvoer dat de grijze container wel duurder wordt. Het vastrecht gaat flink omhoog. Per aansluiting betalen inwoenrs straks 16,81 euro. op dez emanier wil de gemeente inkomstne en uitgaven in evenwicht brengen. Wethouder Van Vugt gaf eerder aan open te staan voor alternatieven, maar er moest aan de kosten wel wat gedaan worden. 

Afvalscheiden
De gemeenteraad brak ook nog een lans om bij nieuwe aanbestedingen voor afvalinzameling goed te kijken of er minder frequent ingezameld kan worden. Groen afval zou in de wintermaanden wellicht minder opgehaald kunnen worden. Het (nog meer) scheiden van afvalstromen blijft nodig. Die prikkel blijft nodig. Restafval (de grijze container) zou dan wel door het hele jaar heen ingezameld kunnen worden.

Lees ook: Ophalen huisvuil  wordt duurder, groene container gaat geld kosten

Zie ook:
Groene container gratis aan de straat (ma, 11 jan 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!