Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kids De Verrekijker ludiek aan de slag op stakingsdag' ‘Iets doen voor een ander is beter dan de deur op slot draaien en staken.’
06nov

Kids De Verrekijker ludiek aan de slag op stakingsdag

WAARDHUIZEN - Woensdag (6-11) riepen de vakbonden op om opnieuw te gaan staken in het onderwijs. Aandacht vragen en krijgen voor de problemen in het onderwijs kan ook anders dan de deur op slot draaien, vinden de leerkrachten van cbs De Verrekijker in Waardhuizen. Samen met de kinderen iets doen voor mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, vond het team een veel beter idee.

Zo werd een ludieke actie bedacht. De kinderen van groep 7 en 8 fietsten samen naar Almkerk om in huize Antonia gezelzschapsspellletjes te spelen met ouderen.
De groepen 1-6 gingen op deze Dankdag naar de boerderij van de familie Straver in Babylonienbroek. Hier werden aardappels en uien geraapt en in kisten gedaan voor de Voedselbank.
Op de Voedselbank verpakten de groepen 5 en 6 deze aardappels en uien in kleine zakjes en deden ze in de tassen van de mensen die afhankelijk zijn van een voedselpakket. De kinderen werkten keihard gewerkt en kregen zo een onvergetelijke les in burgerschap.

Delen
De ouderen genoten van het bezoek van de kinderen en Boerin Minette benadrukte: 'Het is mooi om juist op dankdag te kunnen delen van we ontvangen hebben. Het was een zeer geslaagde stakingsdag, want werken met kinderen en lesgeven is het mooiste beroep wat er is.'(Foto's cbs De Verrekijker)

Zie ook:
Arjen Lubach verleidt De Verrekijker tot ludieke acties (wo, 30 okt 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!