Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woerkumer Renze Bergsma, gedeputeerd in Den Bosch, vergeet Altena 'never'' 'Altena gaat never uit mijn hart.'
05nov

Woerkumer Renze Bergsma, gedeputeerd in Den Bosch, vergeet Altena 'never'

DEN BOSCH / WOUDRICHEM - Een spontaan gemaakte koffie-afspraak met Renze Bergsma tijdens een radio-uitzending van Oké Magazine op woensdagavond 12 juni bracht een team van Oké TV naar het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch. Daar werkt de oud-wethouder van Woudrichem inmiddels een drietal maanden. Hoe gaat het met hem en wat brengt hij vanuit de provincie de inwoners van Altena? 

In de voormalige gemeente Woudrichem was Renze Bergsma jarenlang het gezicht van CDA Woudrichem. Ook was hij in diezelfde gemeente tien jaar jaar wethouder en loco-burgemeester. Rond zijn vertrek in 2018 schreef hij: 'Alles zat erin. Veel mooie en leuke momenten, maar ook moeilijke en zelfs pijnlijke zaken komen in mijn herinneringen boven. Maar wat overheerst is toch de dankbaarheid. Werken voor de publieke zaak blijft een bijzonder voorrecht. Ik realiseer me dat nu nog meer dan toen ik in 2008 als wethouder aantrad.'

Provincie
Sinds 14 juni 2019 is Bergsma nu Gedeputeerde Veiligheid, Bestuur en Organisatie bij de Provincie Noord-Brabant voor het CDA. 'Altena gaat never uit mijn hart.' Maar ook: 'Brabant is een schitterende provincie, daar probeer ik een bijdrage aan te leveren. Bij alles wat ik doe denk ik aan (de belangen van - red.) Brabant, maar denk ik ook een beetje aan Altena. De lijnen zijn kort en de wisselwerking gaat goed.' 

Oké TV maakte van de kennismaking in het Bosche provinciehuis onderstaand sfeerverslag ...

Zie ook:
Renze Bergsma voorgedragen voor Provinciale Staten (wo, 5 jun 2019)
Renze Bergsma 2e op CDA-lijst Provinciale Staten (vr, 12 okt 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!