Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uiteraard komt de Sint ook naar Woudrichem' Op zaterdag meert Sinterklaas rond 16.30 uur aan in de Historische Haven.
05nov

Uiteraard komt de Sint ook naar Woudrichem

WOUDRICHEM - De pakjesboot van Sinterklaas is bijna klaar voor vertrek... Ook dit jaar bezoekt de Sint Woudrichem. En zoals altijd is er dan van alles te beleven.

Zie ginds komt de stoomboot
Op zaterdag 16 november meert Sinterklaas rond 16.30 uur aan in de Historische Haven van Woudrichem. Op de pakjesboot vergezelt de gezellige Pietenpand Sinterklaas met zijn Pieten. Een DJ zorgt voor gezellige muziek op de kade. Nadat Sinterklaas met al zijn Pieten aan wal is gegaan, gaat hij voorop in de lampionnenoptocht. De Pietenband blijft erbij en zorgt weer voor vrolijke muziek en dansjes. De lampionnenoptocht gaat naar de Lemmenskamp (Weth. De Joodestraat 2), waar iedereen van harte welkom is in het Atrium voor een lekkere kop koffie, thee of chocolademelk. Geen zin in de optocht, dan ziet Sinterklaas jullie graag direct in de Lemmenskamp, de entree is uiteraard gratis. De Pietenband zal het geheel daar muzikaal afsluiten. 

Pietensportfeest
Al jaren een groot succes: het Pietensportfeest. Op zaterdag 23 november van 10.00-12.00 uur in het Rondeel (’t Rond 2) in Woudrichem. Kinderen van 3 t/m 10 jaar kunnen die dag weer lekker komen sporten met de Pieten. Voor de deelnemers is er drinken met wat lekkers. De inschrijving start om half 10. Er is plaats voor 120 kinderen, vol is vol! De entree bedraagt € 2,- per kind. Denk aan gymschoenen met naam erop!

Pepernotenfabriek vol letters
De Pepernotenfabriek is verhuisd van de Middelvaart naar De Werf in Woudrichem (Raadhuisplein 1). Daar tussen alle boeken van de bibliotheek, gaan de normale fabriekswerkzaamheden op woensdagmiddag 27 november gewoon door. Maar wat doen toch al die letters in de Pepernotenfabriek? Pepernoten bakken, boekjes lezen, knutselen, rondleiding door de fabriek, een meet & greet met de Sint en de goedheiligman komt bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena zelfs voorlezen voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Kinderen zijn met hun ouders van harte welkom tussen 14.00 en 16.30 uur bij dit grandioze jaarlijkse feest van Kinderopvang BuitenGewoon.

Activiteiten op een rij:

  • 16 november 16.30 uur: intocht Sinterklaas met lampionnenoptocht – Historische Haven en Lemmenskamp (Weth. De Joodestraat 2),
  • 23 november 10.00-12.00 uur: Pietensportfeest – Het Rondeel (’t Rond 2)
  • 27 november 14.00-16.30 uur: Pepernotenfabriek – Kinderopvang BuitenGewoon, De Werf (Raadhuisplein 1), zelfde locatie: 15.00 uur Sint leest voor bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena
  • Doorlopend: Sint en/of Pieten op bezoek

Sint op bezoek
Natuurlijk is er zoals altijd ook weer een kleurwedstrijd en kan Sinterklaas met zijn Pieten
kinderen ook thuis bezoeken. Kijk voor alle informatie op www.sinterklaaswoudrichem.nl.

(Foto Lian Oomen voor WoudrichemNet)Deel dit bericht met je vrienden!