Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buren ervaren overlast van arbeidsmigranten in Kruisstraat' Het gaat over de periode 25 mei 2019 tot en met 28 oktober 2019.
04nov

Buren ervaren overlast van arbeidsmigranten in Kruisstraat

RIJSWIJK - De directe buren van de woning aan de Kruisstraat 15 in Rijswijk laten het college van B en W weten 'overlast' te ervaren van de bewoners van het genoemde pand waar arbeidsmigranten wonen. Eerstgenoemden trekken daarom (weer) aan de bel.

De bewoners stuurden het college een brief met - wat zij noemen - voorvallen/incidenten sinds het begin van de huisvesting van arbeidsmigranten op het adres Kruisstraat 15.

De briefschrijvers noteren: 'Op 16 april 2019 kwamen wij door een telefoontje van onze kant naar die zwager van de verhuurder te weten dat de woning in de verhuur zou gaan voor arbeidsmigranten. Daarna hebben wij diverse keren telefonisch- en mailcontact gehad met de gemeente.'
Tot op dat moment was er nog geen aanvraag voor een vergunning bij de gemeente bekend. Op zaterdag 25 mei 2019 werden de eerste twee arbeidsmigranten gehuisvest. Op maandag 27 mei 2019 is de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend.

Voorvallen
De directe omwonenden sommen in hun brief de voorvallen op over de periode zaterdag 25 mei 2019 tot en met maandag 28 oktober 2019:

  • 33 wisselingen van bewoners
  • tweemaal een uitzetting: oorzaak een uit de hand gelopen echtelijke ruzie als gevolg van overmatig alcoholgebruik (melding gemaakt bij de politie)
  • eenmaal overtreding van het aantal bewoners (acht bewoners in plaats van zes)
  • Geluidsoverlast
  • Overmatig alcoholgebruik
  • Geluidsoverlast doordat men elkaar afwisselt om in ploegen te werken
  • Wietgebruik
  • Luidruchtigheid

De ingezonden brief besluit: 'Al deze gebeurtenissen hebben een grote impact op ons gezinsleven, woongenot.' De bewoners hopen dat de door hen aangeleverde informatie wordt meegenomen in de besluitvorming.

(Archieffoto ter illustratie)

Zie ook:
Gemeente Altena zoekt huisvesting voor arbeidsmigranten (ma, 10 jun 2019)
Grote behoefte aan goede huisvesting arbeidsmigranten in Altena (do, 20 dec 2018)
AltenaLokaal wil eind aan overlast arbeidsmigranten (do, 20 sep 2018)
Wethouder onderzoekt aanpassing pand met arbeidsmigranten (wo, 19 sep 2018)
Vraagstuk arbeidsmigranten op Provinciale agenda (ma, 23 apr 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!