Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Themabijeenkomst ondernemers ‘De gemeente als klant’ succesvol' “Altena. De gemeente die je verder helpt.”
29okt

Themabijeenkomst ondernemers ‘De gemeente als klant’ succesvol

ALTENA / ALMKERK - Woensdag 2-10 organiseerde gemeente Altena een ondernemersbijeenkomst met het thema: ‘De gemeente als klant’. Team Ondernemen kijkt terug op 'een geslaagde bijeenkomst'.

Tijdens de avond werden verschillende presentaties gegeven over inkoop en aanbesteding, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord inkopen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met de ondernemersbijeenkomst wilde de gemeente  ondernemers en bedrijven inzicht geven in het huidige inkoop en aanbestedingsbeleid van de gemeente Altena, maar ook informeren over trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkopen. Dergelijke trends en ontwikkelingen zorgen dat de gemeente haar beleid zal moeten herzien. De gemeente volgt die ontwikkelingen op de voet.

Maar tot die tijd zit de gemeente niet stil. 'Zo inventariseren wij nu welke producten en diensten wij vanaf 2020 en daarna moeten inkopen. Op basis daarvan kunnen we ondernemers en bedrijven gerichter vragen opdrachten te doen. Hoe we dit in de toekomst als nieuwe gemeente goed gaan organiseren is nog even zoeken, maar de eerste en belangrijkste stap is dat wij ondernemers of bedrijven willen (leren) kennen. Wilt u laten weten wat uw bedrijf doet en op welke wijze u de gemeente van dienst kan zijn als leverancier of uw bedrijf laten zien, dan kunt u contact opnemen met onze accountmanagers Henri Gelevert (Bedrijventerreinen, MKB en Ondernemersverenigingen) of Tim van het Hof (Horeca, Detailhandel en Agrofood).

Volgende ondernemersbijeenkomst
De gemeente Altena organiseert een aantal keer per jaar een bijeenkomst voor ondernemers en bedrijven over thema’s die door henzelf zijn aangedragen. 'Zo organiseerden we begin dit jaar een themabijeenkomst over 'cybercrime’ en op 2-10 over ‘inkoop en aanbesteding’ op basis van vragen of suggesties van ondernemers. Wij zijn nog op zoek naar een goed thema voor de volgende bijeenkomst.'

Open Cofee Altena
Op 26-11 aanstaande is de gemeente Altena gastheer voor Open Coffee Altena 37.0 (organisatie Stichting B2B platform Ondernemend Altena. Het thema is dan: 'Gemeente Altena. What's in it for me?' Een flashy kennissessie in zakformaat over de specifieke dienstverlening van de gemeente voor ondernemers onder het motto: 'Altena. De gemeente die jou verder helpt!'

Henri Gelevert - h.gelevert@gemeentealtena.nl
Tim van het Hof - t.vanhethof@gemeentealtena.nl

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!