dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Jorritsma opent foto-expositie Licht op Altena

17 oktober 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Fotogroep Lumière bestaat 35 jaar. Voor die gelegenheid selecteerde de groep een kleine vijftig foto’s van al het moois dat Altena te bieden heeft. Wethouder Paula Jorritsma opende woensdagavond (16-10) in De Werf de expositie 'Licht op Altena'.

Voorafgaand daaraan werd het verhaal van de geschiedenis van de fotogroep gepresenteerd door één van de oprichters, Marc Poppe. De meeste leden van Fotogroep Lumière waren aanwezig om aan belangstellende het 'waarom' achter hun foto's toe te lichten.
De fotogroep bestaat uit ruim twintig enthousiaste amateurfotografen die graag met elkaar op pad gaan en elkaar verder brengen op het gebied van techniek, mogelijkheden en apparatuur.

Vier disciplines
De foto’s zijn te verdelen in vier verschillende disciplines. Van het weidse landschap van Altena zijn de meeste beelden gemaakt, maar ook van de architectuur in de streek zal de expositebezoeker veel foto’s zien. Ook valt een aantal portret- en straatfoto’s van Altena te bewoneren met beelden waarin de fotografen 'creatief met alle moois in Altena zijn omgegaan'. 

Van 17 oktober tot eind december 2019 is de expositie 'Licht op Altena'  te bezoeken tijdens de openingstijden van de bieb in De Werf, aan het Raadhuisplein in Woudrichem.

(De foto's bij dit artikel zijn gemaakt door Lian Oomen voor WoudrichemNet)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.