Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aantal Vestingbewoners gaat door met delen elektrische auto' 'Het delen van een auto is ook gewoon duurzaam.'
07okt

Aantal Vestingbewoners gaat door met delen elektrische auto

WOUDRICHEM - Het delen van elektrische auto’s in de vesting van Woudrichem heeft er inmiddels bijna twee succesvolle proefperioden opzitten. Vanaf november stopt de proef en gaat een aantal van de huidige gebruikers door met het delen van elektrische auto’s.

De provinciale subsidie stopt op dat moment, waardoor er reële prijzen betaald gaan worden voor deelname aan het autodelen. Het tarief bestaat uit een abonnement (al vanaf 10, euro per maand), plus een tarief voor het aantal uren en kilometers dat de auto’s gebruikt worden. Er wordt gestart met twee auto’s en bij voldoende deelname kunnen dat er snel meer worden.

Goed alternatief
Het autodelen is ideaal voor huishoudens die hun tweede auto eigenlijk nauwelijks gebruiken, terwijl de kosten wel doorlopen. Maar ook  voor de eerste auto kan delen een goed alternatief zijn. De voordelen zijn echter niet alleen te merken in de portemonnee. Het is mooi dat elektrisch rijden zo eerder binnen bereik komt. En het scheelt auto’s die onnodig parkeerplaatsen bezetten. Tenslotte is het delen van een auto ook gewoon duurzaam.

Meedoen
Wanneer u ook wilt meedoen of vragen heeft over het delen van deze elektrische auto’s (en dat kan in de hele kern van Woudrichem) kunt u terecht bij Bart Verkade, gebruiker en beheerder van het deelproject (bart.verkade@vaart.net of 06-115 110 40)

Zie ook:
Proefrijders gezocht voor elektrische auto’s (za, 4 mei 2019)
Proef deelauto’s voor de Vesting start op 9 maart (vr, 8 mrt 2019)
Het Arsenaal rijdt 4 maanden elektrisch In deelauto’s (za, 16 feb 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!