Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweede editie Slag om Altena 13 en 14 juni  2020' Hét middeleeuws spektakel keert terug,
18sep 2019

Tweede editie Slag om Altena 13 en 14 juni 2020

ALTENA / ALMKERK: Volgend jaar (2020) volgt een nieuwe editie van de Slag om Altena. Dat maakt de organisatie bekend middels een filmpje op hun Facebookpagina. Dat gebeurt allemaal op 13 en 14 juni 2020.  

Het is inmiddels een jaar geleden dat de Slag om Altena nagespeeld werd. Als onderdeel van Altena Bruist, een cultureel initiatief om de gemeente Altena te vieren, konden bezoekers terug naar de middeleeuwen. Onder het mom van de oude middeleeuwse gemeente Altena die de nieuwe gemeente Altena verwelkomt was er een groot middeleeuws festijn op de plek van het voormalige Slot Altena. Men kon daar zien hoe er geleefd en gewerkt werd in de middeleeuwen, genieten van de verschillende paarden- en vogelshows en nog tal van andere activiteiten. Tijdens het hoogtepunt speelde acteurs ook de Slag om Altena na, een belegering van Slot Altena in 1393, toen precies 625 jaar geleden. 

Terug
Het festival zou in de eerste plaats eenmalig zijn, maar vanwege de overwegend positieve reacties van bezoekers en betrokkenen komt er toch een tweede editie. De organisatie denkt dat er komende jaren nog veel animo zal zijn voor de Slag om Altena, die vorig jaar bijna 2800 bezoekers trok. Ondanks het toen erg warme weekend.

(Foto boven Woudrichem.Net / Onder: Slag om Altena)

Zie ook:
De vrede van Altena in Almkerk getekend (zo, 15 jul 2018)
Zwaardgekletter en kanongebulder luidt nieuwe Altena in (wo, 4 jul 2018)
De Middeleeuwen op bezoek bij de scholen in Altena (wo, 20 jun 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!